A A A K K K
для людей із порушенням зору
Тростянецька селищна територіальна громада
Вінницька область, Гайсинський район

У Тростянецькій громаді вшанували подвиг учасників бойових дій Другої світової війни

Дата: 08.05.2021 15:00
Кількість переглядів: 851

8-9 травня  ми відзначаємо День пам'яті та примирення і День перемоги над нацизмом у Другій світовій війні,  вшановуємо пам’ять кожного, хто стримував ворога, хто виборов нашу свободу та захистив рідну землю.

Свій вклад в Велику Перемогу внесли тисячі жителів Тростянеччини. На жаль, з року в рік все менше залишається тих, хто має безпосереднє відношення до цього свята. Серед славетних імен прізвища ветеранів війни: Мельник Микола Олексійович (смт Тростянець), Крушельницький Іван Онуфрійович (смт Тростянець), Гуцаленко Ганна Олексіївна (смт Тростянець), Кравченко Юхим Григорович (с.Летківка), Заставнюк Сергій Іванович (с.Олександрівка). Забути подвиги наших ветеранів просто неможливо.

Напередодні пам’ятних дат очільниця громади Людмила Червонецька, народний депутат України Микола Кучер, заступник селищного голови  Володимир Маснюк, голова Тростянецької селищної громадської організації «Рада ветеранів» Алла Голенченко відвідали ветеранів, учасників бойових дій Другої світової, що проживають у територіальній громаді.

«Важко знайти слова, якими можна було б передати усю вдячність за безсмертний подвиг цих людей. Але ми у вічному боргу перед ними за обірвану війною юність, за виявлені мужність, силу духу, самопожертву, яку ветерани проявили у боях за рідну землю. Зичимо їм здоров’я  і довголіття, добра, радості та оптимізму!»,– зазначила селищний голова.

Посадовці вручили ветеранам подарункові набори від себе, громади й підприємця Олексія Цвігуна.

За ратний бойовий, трудовий подвиг, звитягу, національно-патріотичне виховання молоді учаснику бойових дій Другої світової війни Кравченко Юхиму Григоровичу було вручено Почесну грамоту Вінницької обласної державної адміністрації та обласної Ради.

Ветерани з радістю приймали вітання, втирали непрохані сльози від спогадів про далекі фронтові роки та побратимів, дякували за увагу і щиро бажали Україні миру, адже знають, якою дорогою ціною доводиться його здобувати.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь