A A A K K K
для людей із порушенням зору
Тростянецька селищна територіальна громада
Вінницька область, Гайсинський район

Пам’ятаймо тих, хто боронив Україну тоді! Шануймо тих, хто воює за неї сьогодні!

Дата: 08.05.2021 17:00
Кількість переглядів: 1771

Фото без опису


Друга світова війна, що прийшла на українську землю увірвалася до кожної сім'ї, до кожної оселі, відібрала мільйони молодих життів, спотворила нашу чудову природу, перетворила у руїни тисяч міст і сіл. Проте наш народ залишився незламним у титанічній битві, якої ще не знала історія. Він боровся за свободу і переміг.

Напевно, у далекому 1945 році наші діди й прадіди, навіть не думали, що через роки їхні онуки і правнуки, сини незалежної України – «четверте покоління» – будуть зі зброєю в руках боронити свою землю. Але, на жаль, нащадки славних героїв, які перемогли нацизм, знову мусят захищати Батьківщину. І дуже часто – ціною власного життя. Серед них – наші земляки.

З нагоди відзначення Дня пам'яті та примирення та Дня перемоги над нацизмом у Другій світовій війні сьогодні у смт Тростянець відбулися урочистості.

В заходах взяли участь народний депутат, очільник громади, учасники антитерористичної операції та операції об’єднаних сил, представники духовенства, працівники селищної ради та комунальних закладів, голови ветеранських рад, громадськість.

У своєму виступі голова Тростянецької селищної територіальної громади Людмила Червонецька подякувала ветеранам та учасникам антитерористичної операції за ратний подвиг, самовідданість, любов до Батьківщини, вірність військовій присязі та назвала їх гідним прикладом для молоді.

Також до присутніх звернувся народний обранець Микола Кучер, якому близька гірка тема війни, оскільки свято береже пам'ять про славних дідів-захисників, та сам веде активну волонтерську діяльність на Сході нашої держави.

До слова були запрошені учасники АТО/ООС - голова селищної громадської організації «Патріот» Максим Щуренко, заступник військового комісара Тростянецького ОРТЦК та СП капітан Антон Гуцул.

 

Присутні схилили голови на знак пам’яті й шани загиблих борців за волю та незалежність рідної землі та поклали квіти до підніжжя Меморіалу пам'яті.

В ході заходу, для всіх учасників урочистостей, виступили працівники селищного комунального Центру культури та дозвілля.

На завершення свята усіх було запрошено на частування смачною солдатською кашею приготовану завдяки селищній раді, підприємцям Олександру Вдову, Андрію Бородію, Роману Тютенку, Олені Мельник, Тетяні Бабій. На уже неофіційній частині заходу наші мужні військові ще довго спілкувалися, згадували все веселе та сумне, що траплялося з ними у ті не легкі дні служби, поминали побратимів.

Пам'ятні заходи проводилися також у всіх населених пунктах громади.

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь