A A A K K K
для людей із порушенням зору
Тростянецька селищна територіальна громада
Вінницька область, Гайсинський район

У Тростянецькій громаді вшанували пам'ять жертв політичних репресій

Дата: 14.05.2021 14:41
Кількість переглядів: 900

Фото без опису

День пам’яті жертв політичних репресій відзначають в Україні щороку в третю неділю травня. В цей день українці вшановують пам'ять безвинних жертв жахливих подій. У 30-х роках ХХ століття вир політичних репресій охопив усі регіони і всі без винятку верстви суспільства: державну, інтелектуальну та творчу еліту, духовенство, робітників та селян. Мільйони громадян були заарештовані та засуджені, сотні тисяч – розстріляні.

Сьогодні, напередодні скорботної дати відбувся мітинг біля пам’ятного знаку жертвам політичних репресій в Парку Пам’яті смт Тростянець. В заході взяли участь представники місцевої влади, працівники селищної ради, культури, освіти, священнослужителі та жителі селища.     

Сучасна Українська держава засуджує будь - які прояви агресії у ХХІ столітті. Український народ ціною життя тисяч патріотів сьогодні відстоює шанс на своє мирне майбутнє і майбутнє Європи, і тому солідарний з усіма народами, які постраждали і продовжують зазнавати страждань від тоталітарних режимів.

Практика застосування методів політичного терору є звичною для деяких правлячих режимів і нині. Так, на загарбаних Російською Федерацією українських територіях запанували репресії проти українців, кримських татар, усіх, хто вважає Україну своєю Вітчизною. Багато людей зникли безвісти. Піддаються фізичним і моральним тортурам захоплені бойовиками українські військовослужбовці, добровольці, волонтери.

Потрібно щоб пам’ять про невинно загублені людські життя згуртуваланині живих, додала сучасникам сили, мудрості для розбудови власної держави на рідній українській землі.

По завершенні мітингу присутні схилили голови у спільній молитві, вшанували хвилиною мовчання пам’ять загиблих жертв політичних репресій та поклали квіти до пам’ятного знаку.

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь