A A A K K K
для людей із порушенням зору
Тростянецька селищна територіальна громада
Вінницька область, Гайсинський район

Тростянецька селищна ТГ візьме участь у програмі «Спроможна школа для кращих результатів»

Дата: 14.05.2021 21:57
Кількість переглядів: 1329

 

Сьогодні, 14 травня, за дорученням Голови ОДА Сергія Борзова перший заступник Голови ОДА Наталя Заболотна провела онлайн нараду з головами територіальних громад, в тому числі і Тростянецькою.

Ключове питання порядку денного – можливості, механізм та умови отримання субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на реалізацію програми  «Спроможна школа для кращих результатів» у 2021 році.

Нагадаємо, що наприкінці квітня 2021 року Уряд вніс зміни до порядку та умов надання субвенції в рамках зазначеної програми. Зміни стосуються напрямів використання коштів та алгоритму їхнього розподілу.

Зокрема, передбачено спрямування коштів на реалізацію проектів, пов’язаних із формуванням нового освітнього простору, безпечного та інклюзивного (безбар’єрного) освітнього середовища, проведенням реконструкцій та капітальних ремонтів будівель (їхніх частин), споруд закладів загальної середньої освіти.

Обласна державна адміністрація збирає пропозицій від органів місцевого самоврядування щодо проектів, які можуть реалізовуватися за рахунок державної субвенції на реалізацію програми «Спроможна школа для кращих результатів».

Відповідні проекти будуть передані до МОН, а за результатами узагальненого переліку проектів профільна комісія відбере саме ті, які відповідають законодавству, та сформує пропозиції щодо їх погодження.

Розподіл коштів субвенції між окремими місцевими бюджетами затверджуватиметься Кабінетом Міністрів за погодженням з Комітетом Верховної Ради з питань бюджету за поданням МОН.

Кошти субвенції, згідно з розпорядженням Уряду, будуть спрямовані до бюджетів відповідних територіальних громад.

Загалом, цьогоріч у держбюджеті передбачено 1 млрд грн на реалізацію програми «Спроможна школа для кращих результатів». 

Для того, щоб заклад міг взяти участь у програмі, він повинен відповідати визначеним вимогам.  

По-перше, кількість учнів опорних закладів освіти (без урахування їх кількості у філіях) становить не менше 200 осіб, а інших закладів загальної середньої освіти – не менш ніж 350 осіб.

Щодо умов співфінансування: територіальна громада має передбачити і виділити певну частину коштів для реалізації проекту. Якщо йдеться про заклади загальної середньої освіти, які фінансуються з обласного бюджету або з бюджетів міських громад, де населення складає понад 40 тисяч, то пропорція становить 70% на 30%, де 70% - це кошти держсубвенції, 30% - власні кошти громади.

Якщо заклади фінансуються з бюджетів громад, в яких чисельність населення менше 40 тис. осіб, то пропорція становитиме 90% на 10% (90% - державна субвенція, 10% - кошти громади).

Проект має в першу чергу реалізовуватися за кошти місцевого бюджету, відповідно до заявленого обсягу фінансування та має бути завершений до 31 грудня 2021 року.

Крім цього, обов’язкова наявність затвердженої проектної документації та позитивного висновку експертизи цієї документації (для проектів, пов’язаних із проведенням реконструкції та капітального ремонту).

Для участі у програмі Тростянецька селищна рада має намір надати проєкт «Реконструкція даху будівлі ОЗО "Тростянецький ЗЗСО І-ІІІ ст. № 1" по вул. Шкільна,10, смт Тростянець,  Вінницька обл.»



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь