A A A K K K
для людей із порушенням зору
Тростянецька селищна територіальна громада
Вінницька область, Гайсинський район

Відбулося урочисте відкриття спортивного комплексу в селі Савинці

Дата: 01.06.2021 19:32
Кількість переглядів: 1447

Фото без опису

Це сучасна двоповерхова спортивна споруда  з ігровим, більярдним та танцювальним залами, а також залом для настільного тенісу і тренажерами. 

Довідка

Савинецький спортивний комплекс побудували у 1990 році, перший камінь у фундамент  спорткомплексу закладав  Микола Чепіжак. Саме при його керівництві на посаді голови колгоспу було розпочато це будівництво, та на жаль не ввели в експлуатацію, бо були важкі часи, які затягнулися на двадцять сім років. Від будівлі залишилися тільки стіни, стояло навіть питання про його знесення. Всі розводили руками і повторювали  – відновити не реально…

У 2015 році на місцевих виборах Василя Марущака  було обрано  сільським головою. І так, як він є фанатом спорту, то вирішив спробувати. 23 грудня 2016 року на сесії сільської ради  будівля була прийнята в комунальну власність Савинецької  громади. Постало питання про виготовлення технічної документації, коштів на яку в бюджеті не було, і першим своє плече допомоги підставив Олександр Лєхман виділивши  120 тисяч гривень. Завдяки цьому, на початку 2017 року було написано проєкт  на обласний конкурс  розвитку територіальних громад на загальну суму 545 тисяч гривень – і  виграли… За ті кошти  встановили вікна і двері, провели електропроводку, але це була капля в морі.

Є така приказка – хто стукає, тому відчиняють. І стукали у кожні двері, і недарма. Народний депутат України Микола Кучер вислухавши дав слово зробити все можливе. І от вже за кілька місяців за підтримки нардепа написали та подали проєкт на фонд регіонального розвитку на суму 2 мільйони гривень.

Микола Іванович не раз особисто приїздив та контролював хід будівництва, вболівав, щоб все було до ладу. За його ініціативи та підтримки замінили дах, відновили фасад, а це ще чималі додаткові кошти.

В загальному за сприяння народного депутата України було виділено з державного фонду по різних програмах 4,2 мільйона гривень.

Не стояли осторонь і керівники агроформувань, як наслідок було виконано багато робіт, які не входили в проєкти, це під’єднання до зовнішньої електромережі, влаштування балконів для глядачів, придбання захисних сіток, будівельних матеріалів та виділення техніки для вивезення, підгортання, та благоустрою території, а це не малі кошти: керівник ТОВ «Агролан» Володимир Осика виділив більше 100 тисяч грн, керівник ПП «Вікторія» Валерій Темрієнко - більше 100 тисяч грн, генеральний директор агропідприємств  Анатолій Лозінський - більше 100 тисяч грн, Лєхман Олександр - генеральний директор агропідприємств та керівник ПСГП «Савинецьке» Володимир Ткач – біля пів мільйона гривень.

Допомагали виконувати ремонтні роботи небайдужі жителі населеного пункту.

Не аби як переймалася долею комплексу селищний голова Людмила Червонецька. 

Староста  села Савинці, села Китайгород, селища Довжок та селища Зелений Довжок Василь  Марущак подякував меценатам за допомогу у відбудові спортивного комплексу та підтримку. «Упевнений, що ваш приклад показовий і для інших благодійників. Надаючи допомогу в цей нелегкий для всіх нас час, ви даруєте не просто матеріальні цінності, а даєте надію, що разом ми подолаємо будь-які негаразди», - зауважив він.

До слова було запрошено голову Тростянецької територіальної громади Людмилу Червонецьку. Вона привітала присутніх з урочистою подією та вручила подяки покровителям.

Також висловитися мали можливість і самі почесні гості.

Після урочистого  розрізання стрічки була проведена цікава, ознайомча екскурсія по  залах спортивного комплексу та показовий виступ спортивних команд.  

Попереду ще облаштування території  та наповнення спорткомплексу інвентарем.

Сьогодні  відкрився сучасний  спортивний об’єкт, здатний формувати здоровий спосіб життя тисячі людей. Сучасні можливості спорткомплексу - це початок нового етапу розвитку фізичної культури жителів села та навколишніх сіл громади. Тренерський склад і спортсмени отримали унікальні умови для якісного зростання своїх досягнень і результатів. Цей день дає старт в майбутнє, прагненню перемагати, бути серед лідерів молодому і міцному поколінню.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь