A A A K K K
для людей із порушенням зору
Тростянецька селищна територіальна громада
Вінницька область, Гайсинський район

Участь в онлайн дискусійної панелі

Дата: 08.06.2021 14:57
Кількість переглядів: 344

Фото без опису

7 червня фахівці Тростянецького ІРЦ взяли участь в онлайн дискусійної панелі «Інклюзія в освітніх закладах: можливості та проблеми. Як досягти успіху?» на якій обговорено питання ефективності впровадження інклюзії в освітніх закладах Вінницької області.

Організатори: Асоціація захисту прав та допомоги людям з інвалідністю «Відкриті серця», спільно Всеукраїнським форумом «Батьки за раннє втручання в Україні», Вінницьким обласним центром соціально- психологічної реабілітації дітей та молоді з функціональними обмеженнями «Обрій».

Захід проведено в рамках грантового проекту «Рівний доступ до освітніх і розвиткових послуг в Україні в контексті поширення COVID-19», який впроваджується ГО «Соціальна синергія» у партнерстві з Всеукраїнським форумом «Батьки за раннє втручання в Україні», за фінансової підтримки Міжнародного фонду «Відродження».

Мета: обговорення стану впровадження рівного доступу до освітніх і розвиткових послуг для усіх дітей, активізація адвокації батьківської спільноти.

Прийняли участь також фахівці освітньої сфери, спеціалісти ІРЦ, центрів реабілітації, лідери батьківських ГО, батьки дітей з інвалідністю.

Найактивнішими були матері, які разом зі своїми дітьми стали першопрохідцями на інклюзивній ниві. Вони сміливо розповіли про свої тодішні страхи та переживання, а наразі мають маленькі вдалі перемоги, адже їхні діти є активними учасниками освітнього інклюзивного середовища в своїх школах за місцем проживання. Вони дякують фахівцям ІРЦ, педагогам за вміння організувати індивідуальний підхід навіть в умовах пандемії. Безумовно кожна з цих сімей є переможцями, адже пройшли значні труднощі та щодня знаходили сили долати суспільні бар’єри.

Успішним досвідом поділилась Світлана Демко та Олена Скрипко - національні координаторки Всеукраїнського форуму «Батьки за раннє втручання в Україні».

Модератором заходу виступила Головко Наталія як член Асоціації захисту прав та допомоги людям з інвалідністю «Відкриті серця».

Варто зазначити, що організація якісного навчання дітей з особливими потребами включає формування безперешкодного освітнього розвиваючого середовища:

- шляхом вирішення кадрових питань,

- забезпечення спеціальних освітніх послуг на рівні освітнього закладу,

- забезпечення спеціальними підручниками та іншими навчальними та технічними засобами корекційного призначення.

На разі триває обговорення пропозицій щодо внесення змін до кількох нормативних документів, що регламентують інклюзивне навчання дітей з ООП,  в т.ч. зміни до Положення про ІРЦ.

 

КУ «Тростянецький селищний інклюзивно-ресурсний центр»


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь