A A A K K K
для людей із порушенням зору
Тростянецька селищна територіальна громада
Вінницька область, Гайсинський район

Ще один крок до безпечної громади: в Тростянецькій селищній територіальній громаді відкрито сучасну поліцейську станцію

Дата: 10.06.2021 14:40
Кількість переглядів: 1431

Керівництво Тростянецької селищної ради постійно працює над створенням комфортних та безпечних умов  в громаді. Так протягом 2016 – 2019  років в селищі встановлено 23 відеокамери на усіх в’їздах, зонах відпочинку та основних місцях скупчення громадян. У 2020 році, завдяки перемозі в 17 обласному конкурсі проєктів  розвитку територіальних громад у Вінницькій області проєкту «Облаштування ситуаційного центру в рамках створення центру безпеки Тростянецької ОТГ», співфінансуванні ГО «Соціальний центр МХП» і селищного бюджету створено та облаштовано Ситуаційний  центр, придбано ще 4 відеокамери. Вся інформація, яку цілодобово фіксують 27 камер відеонагляду, надходить на сервер ситуаційного центру та може бути доступною до перегляду на протязі 20 днів.


Після приєднання до територіальної громади ще 25-ти населених пунктів проблемних місць, в яких найчастіше трапляються правопорушення, набагато збільшилось. Відсутність технічних засобів відеоспостереження в громадських місцях цих населених пунктів, значна відстань від центральної садиби, обмежена кількість працівників правоохоронних органів значно погіршує громадську безпеку та унеможливлює своєчасне реагування на випадки правопорушень.


Ще одним кроком до створення безпечних умов в громаді стало впровадження проєкту "Поліцейський офіцер громади" ініційованого Національною поліцією України за підтримки Посольства США та ICITAP. 


Поліцейський офіцер громади – це ще один крок у реформуванні Нацполіції. Проект передбачає, що офіцер громади повинен забезпечувати правопорядок на своїй території, постійно контактувати з мешканцями, аби своєчасно реагувати на проблеми громади та запобігати вчиненню правопорушень. 

Сьогодні, 10 червня, в рамках проєкту, в смт Тростянець було відкрито поліцейську станцію.

Почесними гостями відкриття стали начальник ГУНП у Вінницькій області Іван Іщенко, народний депутат України Микола Кучер, депутат Вінницької обласної Ради Ігор Хміль, голова Гайсинської районної ради Віталій Савчук, заступник голови Гайсинської районної державної адміністрації Дмитро Альчук.

Селищною радою було виділено приміщення для розміщення поліцейської станції, за кошти місцевого бюджету облаштовано робочі кабінети та кімнати відпочинку, забезпечено меблями, комп´ютерною технікою та побутовими приладдям.


За плідну співпрацю з органами та підрозділами Національної поліції Вінниччини в рамках проєкту «Поліцейський офіцер громади» була вручена подяка Головного управління Національної поліції у Вінницькій області голові Тростянецької селищної територіальної громади Людмилі Червонецькій.

Митрофорний протоієрей Михайло Торбахевич освятив кімнати станції.

Після урочистого відкриття присутні оглянули службове приміщення.

Гості заходу також хвилиною мовчання вшанували тих, хто віддав своє життя захищаючи Батьківщину й поклали квіти до Меморіалу пам’яті, ознайомилися з візитівкою Тростянця - оновленою Центральною площею та прилеглим до неї сучасним парком.


Незабаром жителі громади зможуть звертатися до дільничних офіцерів поліції у разі порушення їх прав.

Поліцейська станція відділення поліції № 2 Гайсинського районного управління поліції ГУНП у Вінницькій області знаходиться за адресою: смт Тростянець, вул. Шкільна, 1 (у приміщенні будівлі Тростянецької селищної публічної бібліотеки).

Відеоматеріали заходу можна переглінути на офіційній сторінці Тростянецької селищної територіальної громади у соціальній мережі Facebook за посиланням: https://www.facebook.com/TrostselTG/posts/985296198954395?notif_id=1623329161180136¬if_t=page_post_reaction&ref=notif



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь