A A A K K K
для людей із порушенням зору
Тростянецька селищна територіальна громада
Вінницька область, Гайсинський район

КНП «Тростянецький РЦ ПМСД»: про епідемічну ситуацію в громаді, хід вакцинації та сертифікації

Дата: 05.07.2021 16:57
Кількість переглядів: 593

Фото без опису

Епідемічна ситуація з коронавірусної інфекції на даний час є відносно благополучною. Уже майже місяць не реєструються нові випадки COVID-19.

Всього на території територіальних громад  зареєстровано 1089 випадків інфекції, серед яких у 1052 випадках пацієнти  одужали, на жаль у 37 випадках  захворювання завершилося летально. Зокрема, по Тростянецькій ОТГ зареєстровано  842 випадки, одужало – 823, померло – 19. Захворювання реєструвалося у всіх вікових групах, більше серед дорослих і людей  пенсійного віку,  та у кожному населеному пункті.

Для здійснення лабораторної діагностики корона вірусної інфекції було спочатку організовано кабінет в Тростянецькій АЗПСМ та сформовано мобільну бригаду, пізніше додатково відкрито на базі Ободівської АЗПСМ, а діагностика експрес тестами на антиген в Новоободівській та Цибулівській АЗПСМ.

За цей період обстежено 6 950 осіб,  яким проведено  7545 аналізів, зокрема –

•        експрес – тестів на АТ – 417

•        Експрес тестів на антиген – 2104

•        Методом  ІФА на Ig M – 1271

•        ПЛР - 3768

Мобільною бригадою  для обстеження пацієнтів  на дому та контактних осіб здійснено 291 виїзд та відібрано 1414 зразків біологічного матеріалу  на ПЛР і доставлено в обласний лабораторний центр.

Вакцинацію проти коронавірусної інфекції розпочато з березня поточного року. Заключено  договір з НСЗУ за  пакетом 36 «Вакцинація від гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-COV-2». Вартість І щеплення відповідно до договору - 25 грн, ІІ щеплення – 60 грн.

Для організації вакцинальної кампанії організовано щеплювальний пункт в Тростянецькій  та Ободівській АЗПСМ, 5 мобільних бригад. Сімейні лікарі та медичні сестри, які працюють  в вакцинальній кампанії пройшли очне навчання на базі обласного лабораторного Центру відповідно до графіку, а також онлайн навчання на платформі НСЗУ з питань реєстрації вакцинації в ЕСОЗ через медичну інформаційну систему та  навчання по кожній окремій вакцині, якими на даний час проводяться щеплення. Всі отримали сертифікати. Не сертифікований персонал до проведення вакцинальної кампанії не задіюється.

З 26 червня поточного року додатково організовано тимчасовий щеплювальний пункт або Центр вакцинації населення на базі Тростянецької ЗЗСО І-ІІІ ст. № 1, який спочатку працював з 09.00 до 15.00 год, на даний час - з 09.00 до 13.00 год., де проводяться щеплення всім бажаючим з 18 років і старше вакциною Коронавак (виробник - Китай).

Крім того, щоденно працюють щеплювальні пункти в Тростянецькій та Ободівській АЗПСМ на вакцину Коронавак, іншими вакцинами – за графіком.

За весь період вакциновано 7264 особи, а саме:

•        Вакциною Ковішілд – 1340 осіб,

•        Коронавак – І щеплення – 1047, ІІ щеплення – 671 особа,

•        Астразенека – І щеплення – 476, ІІ щеплення – 904 особи,

•        Пфайзер – І щеплення – 2095, ІІ щеплення – 731 особа.

Відповідно до наказу ДОЗ ОДА  мобільні бригади  Центру були залучені до проведення щеплень за межами територіальних громад, а саме:  Томашпільський, Крижопільський, Піщанський, Тульчинський, Бершадський, Теплицький, Чечельницький райони та м. Вінниця (лікарня ім. Пирогова, госпіталь  інвалідів війни, лікарня ім.. Ющенко, інститут реабілітації, Меділанс, обласний лабораторний Центр, військовий госпіталь та інші організовані колективи)  і звичайно по населених пунктах територіальних громад.

Що стосується наявності побічних реакцій після імунізації – серйозних реакцій та ускладнень зареєстровано не було. Були місцеві –  підвищення температури до 37,5 градусів С, нудота, набряк у місці введення, біль, які до ранку наступного дня проходили.

Робота з вакцинальної кампанії  продовжується.

Станом на 05 липня 2021 року до сімейних лікарів Тростянецької АЗПСМ звернулося 4 особи про видачу міжнародного свідоцтва, питання вирішено позитивно. Медичний персонал навчений, на міжнародне свідоцтво в МІС «МедЕйр» створено функціонал, якщо людина отримала два щеплення і зареєстрована в ЄСОЗ, міжнародне свідоцтво підтягується автоматично. Єдина вимога – до сімейного лікаря звертатися з закордонним паспортом.

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь