Тростянецька селищна територіальна громада
Вінницька область, Гайсинський район

КНП «Тростянецький РЦ ПМСД»: про епідемічну ситуацію в громаді, хід вакцинації та сертифікації

Дата: 05.07.2021 16:57
Кількість переглядів: 601

Фото без опису

Епідемічна ситуація з коронавірусної інфекції на даний час є відносно благополучною. Уже майже місяць не реєструються нові випадки COVID-19.

Всього на території територіальних громад  зареєстровано 1089 випадків інфекції, серед яких у 1052 випадках пацієнти  одужали, на жаль у 37 випадках  захворювання завершилося летально. Зокрема, по Тростянецькій ОТГ зареєстровано  842 випадки, одужало – 823, померло – 19. Захворювання реєструвалося у всіх вікових групах, більше серед дорослих і людей  пенсійного віку,  та у кожному населеному пункті.

Для здійснення лабораторної діагностики корона вірусної інфекції було спочатку організовано кабінет в Тростянецькій АЗПСМ та сформовано мобільну бригаду, пізніше додатково відкрито на базі Ободівської АЗПСМ, а діагностика експрес тестами на антиген в Новоободівській та Цибулівській АЗПСМ.

За цей період обстежено 6 950 осіб,  яким проведено  7545 аналізів, зокрема –

•        експрес – тестів на АТ – 417

•        Експрес тестів на антиген – 2104

•        Методом  ІФА на Ig M – 1271

•        ПЛР - 3768

Мобільною бригадою  для обстеження пацієнтів  на дому та контактних осіб здійснено 291 виїзд та відібрано 1414 зразків біологічного матеріалу  на ПЛР і доставлено в обласний лабораторний центр.

Вакцинацію проти коронавірусної інфекції розпочато з березня поточного року. Заключено  договір з НСЗУ за  пакетом 36 «Вакцинація від гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-COV-2». Вартість І щеплення відповідно до договору - 25 грн, ІІ щеплення – 60 грн.

Для організації вакцинальної кампанії організовано щеплювальний пункт в Тростянецькій  та Ободівській АЗПСМ, 5 мобільних бригад. Сімейні лікарі та медичні сестри, які працюють  в вакцинальній кампанії пройшли очне навчання на базі обласного лабораторного Центру відповідно до графіку, а також онлайн навчання на платформі НСЗУ з питань реєстрації вакцинації в ЕСОЗ через медичну інформаційну систему та  навчання по кожній окремій вакцині, якими на даний час проводяться щеплення. Всі отримали сертифікати. Не сертифікований персонал до проведення вакцинальної кампанії не задіюється.

З 26 червня поточного року додатково організовано тимчасовий щеплювальний пункт або Центр вакцинації населення на базі Тростянецької ЗЗСО І-ІІІ ст. № 1, який спочатку працював з 09.00 до 15.00 год, на даний час - з 09.00 до 13.00 год., де проводяться щеплення всім бажаючим з 18 років і старше вакциною Коронавак (виробник - Китай).

Крім того, щоденно працюють щеплювальні пункти в Тростянецькій та Ободівській АЗПСМ на вакцину Коронавак, іншими вакцинами – за графіком.

За весь період вакциновано 7264 особи, а саме:

•        Вакциною Ковішілд – 1340 осіб,

•        Коронавак – І щеплення – 1047, ІІ щеплення – 671 особа,

•        Астразенека – І щеплення – 476, ІІ щеплення – 904 особи,

•        Пфайзер – І щеплення – 2095, ІІ щеплення – 731 особа.

Відповідно до наказу ДОЗ ОДА  мобільні бригади  Центру були залучені до проведення щеплень за межами територіальних громад, а саме:  Томашпільський, Крижопільський, Піщанський, Тульчинський, Бершадський, Теплицький, Чечельницький райони та м. Вінниця (лікарня ім. Пирогова, госпіталь  інвалідів війни, лікарня ім.. Ющенко, інститут реабілітації, Меділанс, обласний лабораторний Центр, військовий госпіталь та інші організовані колективи)  і звичайно по населених пунктах територіальних громад.

Що стосується наявності побічних реакцій після імунізації – серйозних реакцій та ускладнень зареєстровано не було. Були місцеві –  підвищення температури до 37,5 градусів С, нудота, набряк у місці введення, біль, які до ранку наступного дня проходили.

Робота з вакцинальної кампанії  продовжується.

Станом на 05 липня 2021 року до сімейних лікарів Тростянецької АЗПСМ звернулося 4 особи про видачу міжнародного свідоцтва, питання вирішено позитивно. Медичний персонал навчений, на міжнародне свідоцтво в МІС «МедЕйр» створено функціонал, якщо людина отримала два щеплення і зареєстрована в ЄСОЗ, міжнародне свідоцтво підтягується автоматично. Єдина вимога – до сімейного лікаря звертатися з закордонним паспортом.

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних