A A A K K K
для людей із порушенням зору
Тростянецька селищна територіальна громада
Вінницька область, Гайсинський район

«Кіно просто неба» в Тростянчику

Дата: 17.07.2021 17:00
Кількість переглядів: 825

Сьогодні в Тростянчику було людно, жваво, святково і весело.

У село завітав  Національний Тур «КІНО ПРОСТО НЕБА».

Площа перед Будинком культури уквітчана різнокольоровими стягами. Грає духовий оркестр. Навпроти – надувна гірка та батут, поряд - виставки майстрів прикладного мистецтва. Підприємці потрудилися забезпечити присутніх смаколиками, кондитерськими виробами, питною водою. А з-за Будинку культури пахне димом. Це Благодійний фонд «МХП - громаді» варить у казанах козацькі юшку та кашу.

Національний Тур «КІНО ПРОСТО НЕБА» реалізується Благодійним фондом «МХП–Громаді» у партнерстві з Асоціацією «Сприяння розвитку кінематографа в Україні – дивись українське!»  і охоплює дев’ять областей України. Його мета — показати сучасне українське кіно громадам, у котрих немає кінотеатрів, які у звичних умовах не мають можливості перегляду фільмів на великому екрані та з якісним звуком. До списку кінопоказу увійшло і село Тростянчик Тростянецької селищної територіальної громади, де працюють потужності «Миронівського хлібопродукту».

Для Туру «Кіно просто неба» створена медіаплатформа — кіномобіль зі спеціальною інженерною конструкцією.  Отака собі «кінобудка», у вигляді автономної мобільної автоплатформи з великим LED екраном, якісним звуком та всім необхідним обладнанням для забезпечення кінопоказів в будь-який час доби та незалежно від місцерозташування.

Перед показом фільму до півтисячної аудиторії звернулися Тростянецький селищний голова Людмила Червонецька, староста села Тростянчик Інна Філіпова, директор ПрАТ «Зернопродукт МХП»  Володимир Прокопчук, менеджер Благодійного фонду «МХП - громаді» Перо Андрієць та керівник Бершадського ВП ПрАТ «Зернопродукт МХП» Олексій Суховітрук.

Жителі Тростянчика та сусідніх сіл із задоволенням переглянули сучасну українську кінострічку «Казка старого мельника» та короткометражні фільми Проєкту «Дивись українське!» на великому екрані безкоштовно. Організаторами було передбачено, щоб глядачам було зручно: вибрана локація у затінку дерев, місця для сидіння.

Крім чудових фільмів дорослі та діти мали можливість познайомитись з майстрами, майстринями, відомими не тільки у нашій територіальній громаді, а й за її межами: Вірою Горбань, Валентиною Чепкою, Тетяною Матійчук, Оленою Кузьменко, Людмилою Кульчицькою, Володимиром Табачковським  їх творчими роботами;   взяти участь у веселій вікторині, скуштувати смачної юшки, каші та інші смаколики, насолодитись чудовим концертом.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь