A A A K K K
для людей із порушенням зору
Тростянецька селищна територіальна громада
Вінницька область, Гайсинський район

Міжнародний день молоді

Дата: 12.08.2021 09:29
Кількість переглядів: 558

Фото без опису

Коли відзначається день молоді?

Міжнародний день молоді відзначається щорічно 12 серпня з метою нагадати про роль молодих людей у розвитку та побудові світу, і повсякденні проблеми, які стоять на їхньому шляху.

Історія свята День молоді у світі і в Україні

Ідея святкування цього дня була запропонована 1991 року молоддю, яка зібралася в Відні (Австрія) на І сесії Світового молодіжного форуму системи ООН. Рішення було підтримано лише через сім років - на І сесії Світової конференції Міністрів у справах молоді, що відбувалася в Лісабоні 8-12 серпня 1998 року. А ще за рік його ухвалила Генеральна Асамблея ООН, тож 1999 року 12 серпня було оголошено Міжнародним днем молоді. Асамблея також рекомендувала проводити пропагандистські заходи в підтримку Міжнародного дня з підвищення інформованості про Всесвітню програму дій, що стосується молоді, ухваленої 1995 року.

Вперше Міжнародний день молоді святкувався 12 серпня 2000 року і щороку він має певну основну тематику. Наприклад, минулого року вона була такою: "Залучення молоді до глобальних дій". Тема Міжнародного дня молоді 2021 року - "Трансформування харчових систем: інновації молоді для здоров'я людини та планети".

В Україні цей день традиційно святкувався в останню неділю червня, проте наступного року воно вперше буде проводитися разом з усім світом. Ці зміни запровадив президент України Володимир Зеленьский, він підписав відповідний указ №333/2021 у липні 2021 року з метою підтримки прагнення української молоді до інтеграції у європейську спільноту, утвердження цінностей демократії та свободи, а також ураховуючи ініціативу молодіжних організацій та рухів. Оскільки документ набуває чинності 1 січня 2021 року, тому День молоді Україна буде святкувати разом з усіма 12 серпня - від 2022 року. 

Кого можна вважати молоддю?

Вікова група, яка визначена як молодь в ООН - це люди віком від 15 до 24 років. В Україні цей діапазон ширший - від 14 до 35 років. Сьогодні в світі проживає рекордне число молодих людей - близько 1,8 мільярда дітей, підлітків та юнаків. Один з 10 дітей перебуває в зоні конфлікту, понад півмільярда в бідності, а 24 мільйони з них не ходять в школу. Кожен день близько 30 тисяч дітей помирають від злиднів. Щодня 7 тисяч молодих людей заражаються ВІЛ-інфекцією. Міжнародний день молоді покликаний вкотре звернути увагу на зазначені проблеми та шукати можливості їхнього вирішення.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь