A A A K K K
для людей із порушенням зору
Тростянецька селищна територіальна громада
Вінницька область, Гайсинський район

У громаді відсвяткували 30-у річницю Незалежності України та черговий День народження смт Тростянець

Дата: 25.08.2021 10:07
Кількість переглядів: 1506

Фото без опису

Може й через це 24 серпня в центрі Тростянця, як то кажуть, ніде голці було впасти: маса людей з уже великої громади-родини не побоялася відстані у 20 – 40 кілометрів. Тут народу зібралося від Скибинців, до Красногірки й Довжка. Серед гостей – жителі Ободівської громади, Тульчинщини, Немирівщини, Бершадщини, Чечельниччини, Тепличчини та інших громад...

 

Свято справді було на славу. О другій годині дня в парковій зоні, біля Тростянецького селищного комунального Центру культури та до дозвілля та КЗ «Тростянецька дитяча музичної школи» розгорнули свої виставки майстри та майстрині народної творчості. Кожен старостинський округ територіальної  громади представив  свої світлиці, де відображені традиції усіх сіл. Виокремити когось важко, адже усі вклали в роботу свої душі й серця. Тому вабили оці одноденні малі архітектурні форми, представлені жителями Будянського, Демидівського, Тростянчицького, Глибочанського, Гордіївського, Четвертинівського, Оляницького, Летківського, Олександрівського, Капустянського, Ілляшівського та Савинецького округів усіх присутніх на святі гостей. 

 

О шістнадцятій годині розпочалася офіційна частина свята. Вітаючи усіх з Днем Тростянця та ювілеєм Незалежності України, Тростянецька селищна голова Людмила Червонецька подякувала усім жителям громади за плідну працю на благо території, ветеранам антитерористичної операції та операції об’єднаних сил за те, що зупинили агресора на тому місці, куди він увійшов і, навіть, відвоювали велику частину української землі. Вона вшанувала кожного, хто загинув на проклятій війні та помер від душевних і фізичних ран уже після демобілізації, приділила велику увагу сім’ям героїв. 

 

Слова подяки Людмили Іванівни адресувалися до усіх господарників-інвесторів, без яких в населених пунктах не обходиться жодна добра справа.

 

Аплодисментами зустріли учасники урочистостей народного депутата України Миколу Кучера. Цього дня Микола Іванович святкував ще й свій черговий  День народження. Мабуть, немає такого села в Тростянецькій громаді, якому б обранець не сприяв у розвитку інфраструктури. Ось і в нинішньому році за його клопотання Кабінет Міністрів України виділив на громаду понад 5 мільйонів гривень.

 

Ось і на тридцятиріччя незалежності України та День народження Тростянця Микола Іванович подарував для тростянчан шматочок дива – за його сприяння відбулося авіаційне шоу  у виконанні його товариша, адже депутат є любителем-пілотом, що вправно керує літаком, абсолютного чемпіона світу зі спортивної авіації Ігоря Чернова.

 

Великий внесок у розбудову громади вніс депутат  обласної ради Ігор Хміль. Він також привітав земляків зі святами.

 

Людмила Червонецька вручила подяки селищної ради великій когорті інвесторів, учасників бойових дій, медиків, освітян, працівників культури та  представників інших галузей.

 

Свято тривало до опівночі. Кожен на ньому відчував себе комфортно. Дітям була забавка на ігровому майданчику та містечку атракціонів, люди більш зрілого віку зачаровувалися виступами самодіяльних художніх колективів сіл територіальної громади, молоді до вподоби став гурт «Пан Карпо» і звісно усі аплодували Миколі Янченку – «народному куму».

 

Участь у заході артистів Театру на ходулях вабив любителів селфі, спортивні вболівальники спостерігали за показовими виступами майбутньої спортивної гордості громади, таких наразі у нас близько десятка. Бажаючі танцювали на дискотеці до упаду, а феєрверк був ознакою нашої непереможності, міцності та єднання.

 

Веселі святкування з нагоди Дня Незалежності України відбулися у більшості населених пунктів громади.

 

Більше цікавих світлин та відео дивіться за посиланням.

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь