A A A K K K
для людей із порушенням зору
Тростянецька селищна територіальна громада
Вінницька область, Гайсинський район

Як стати на облік у податкових органах особі, що здійснює незалежну професійну діяльність

Дата: 30.08.2021 10:08
Кількість переглядів: 244

Головне управління ДПС у Вінницькій області інформує, що фізичній особі, яка здійснює незалежну професійну діяльність, для постановки на облік в контролюючих органах (далі – Податкова) необхідно здійснити декілька кроків.

Насамперед, у строк до 10 календарних днів після державної реєстрації незалежної професійної діяльності та отримання свідоцтва про реєстрацію чи іншого документа (дозволу, сертифіката тощо), що підтверджує право фізичної особи на провадження незалежної професійної діяльності, подати особисто, через представника, або надіслати поштою рекомендованим листом з описом вкладення до Податкової за місцем реєстрації:

– заяву за формою № 5-ОПП, наведену у додатку 8 до Порядку обліку платників податків і зборів, затвердженого наказом Міністерства фінансів України від 09.12.2011 № 1588 із змінами та доповненнями (далі – Порядок № 1588);

– копію документа, що підтверджує право фізичної особи на провадження незалежної професійної діяльності, визначеного у п.п. 1 п. 6.7 розд. VI Порядку № 1588.

Зауважимо, що при подачі документів особисто пред’являються оригінали зазначених документів та паспорт. Якщо фізична особа подає документи для взяття на облік через поштове відділення рекомендованим листом з описом вкладення, то копії документів повинні бути засвідчені нотаріально або органом, який здійснив реєстрацію незалежної професійної діяльності.

Зверніть увагу, що подання платниками податків заяви за формою № 5-ОПП в електронному вигляді, не передбачено.

У день отримання заяви за формою № 5-ОПП фізична особа, яка здійснює незалежну професійну діяльність береться на облік у Податковій. Після чого Довідка про взяття на облік за формою № 34-ОПП надсилається платнику податків наступного робочого дня з дня взяття на облік. За згодою платника податків не пізніше наступного робочого дня після взяття його на облік така довідка може бути видана платнику податків у Податковій.

Наступним кроком є подання до Податкової, протягом 10 робочих днів з дня взяття на облік у Податковій за основним місцем обліку, повідомлення про об’єкти оподаткування або об’єкти, пов’язані з оподаткуванням, тобто інформацію про місце, де буде здійснюватись така незалежна професійна діяльність, за формою № 20-ОПП.

У разі якщо робоче місце фізичної особи, яка здійснює незалежну професійну  діяльність,  знаходиться на території  іншої  адміністративно-територіальної одиниці, ніж місце постійного проживання, то необхідно проставити позначку у графі 11 розділу 3 Повідомлення за ф. 20-ОПП для взяття на облік за неосновним місцем обліку в Податковій за місцезнаходженням робочого місця.

 

Головне управління ДПС у Вінницькій області


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь