A A A K K K
для людей із порушенням зору
Тростянецька селищна територіальна громада
Вінницька область, Гайсинський район

Здорове харчування – це спосіб життя

Дата: 02.09.2021 16:27
Кількість переглядів: 499

Тростянецька селищна рада приділяє велику увагу питанням життя і здоров'я дітей і підлітків. Особливо зараз гостро постає питання про організацію якісного, безпечного харчування. Харчування має бути збалансованим, протягом дня дитина має отримувати необхідну кількість поживних речовин. Якщо врахувати, що значну частину життя діти проводять в школі, то і повноцінно харчуватися вони повинні тут.

З метою організації безпечного і якісного харчування завершилась реалізація проєкту «Реконструкція приміщень харчоблоку Тростянецького закладу загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів №1 по вул. Шкільній, 10 в смт Тростянець». Наразі відремонтовано 2 складських приміщення, кімнату для персоналу, вбиральню та душову кімнату.

До початку навчального року в закладі освіти затверджено та погоджено територіальними органами Головного управління Держпродспоживслужби в Вінницькій області з урахуванням забезпечення сезонними продуктами перспективні двотижневі меню, в яких розширено асортимент приготування їжі. Щоденно складаються меню-розкладки з дотриманням норм закладки сировини та виходу готової продукції згідно з картотекою страв.

Також слід зазначити, що в закладі освіти здійснюється постійний контроль за організацією харчування, у тому числі за умовами і строками зберігання продуктів харчування та їх реалізації, технологією приготування страв.

Відповідно до санітарних правил і норм комірник та медична сестра здійснюють щоденний контроль за якістю продуктів, що надходять до їдальні, умовами їх зберігання, дотриманням термінів реалізації і технології виготовлення страв, санітарно-протиепідемічним режимом харчоблоку, фактичним виконанням щоденного меню.

Відповідно до зазначеного в закладах освіти проведено навчання персоналу, задіяного в організації харчування, щодо принципів системи аналізу небезпечних факторів у критичних точках (НАССР). Здійснюється постійний контроль за створенням належних умов організації харчування здобувачів освіти із додержанням вимог санітарно-гігієнічних правил та норм, умовами і строками зберігання продуктів харчування та їх реалізації, технологією приготування страв, дотриманням норм харчування, забезпеченням заходів щодо уникнення випадків спалахів гострих кишкових інфекцій та харчових отруєнь. Ведеться контроль за наявністю сертифікатів якості харчових продуктів, використовуються тільки дозволені продукти. Під час укладання договорів на закупівлю продуктів харчування обов’язково враховується вимога щодо наявності експлуатаційного дозволу або державної реєстрації потужності з виробництва та обігу харчових продуктів у постачальників.

Керівник освітнього закладу, медична сестра та особа, визначена наказом директора – заступник директора з виховної роботи щоденно здійснюють контроль за дотриманням всіх норм.

Класними керівниками проводиться позакласна виховна робота з учнями по вихованню культури харчування і відповідальності за своє здоров'я.

Саме в злагодженій та спільній роботі можна досягти мети та йти в ногу з часом заради майбутнього наших дітей.

 

Тростянецький заклад загальної

середньої освіти І-ІІІ ступенів №1

 

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь