A A A K K K
для людей із порушенням зору
Тростянецька селищна територіальна громада
Вінницька область, Гайсинський район

В Оляниці найближчим часом буде Антикафе

Дата: 03.09.2021 13:14
Кількість переглядів: 408

Фото без опису

В с.Оляниця розпочато реалізацію чергового проєкту "Антикафе @ Time", який громада успішно виграла на Всеукраїнському конкурсі  мікрогрантів  для розвитку "ЧАС ДІЯТИ, УКРАЇНО!", який реалізує БО "БФ "МХП- ГРОМАДІ" за фінансової підтримки МХП. Одна із умов конкурсу передбачає, що бюджет ініціативи повинен передбачати власний внесок в розмірі 50% і більше, в проекті співфінансистом виступає Тростянецька селищна рада та громада села.

    Оляницька молодь надзвичайно активна і талановита. Їхні неординарні ідеї сприяють розвитку громади, надають їй привабливості. Фактично завдяки їхній активності сільський Будинок культури, який майже не функціонував, отримає нове життя. Відкриття молодіжного простору у форматі «антикафе» перетворить у сучасний, інноваційний культурно–освітній центр Оляницької  громади. Усіх, хто прагне цікаво і з користю проводити вільний час поза межами оселі, цікавить така ідея.

    Проєкт дасть можливість вивести роботу закладу на якісно новий рівень, враховуючи запити молоді. Відтак антикафе – зручний і креативний простір для ділової комунікації, творчої співпраці і освіти, соціальної активності. Неформальна атмосфера закладу урізноманітнить життя молодих людей і збагатить його. Адже тут, окрім усього іншого, будуть діяти різні гуртки, проводитимуться турніри з дартсу, шахів, буде відбуватися засідання молодіжної ради, проводитимуться майстеркласи по рукоділлю. До послуг відвідувачів - настільні ігри, які розвивають кмітливість і логічне мислення, креативність, фотозона, Wi-Fi…

Словом, усе служитиме згуртуванню громади не залежно від віку.

Довідково

Антикафе (їх також називають, being place, time cafe, time club) – це новий формат закладів, призначення яких виключно для культурного відпочинку, зустрічей, роботи та проведення дозвілля. В таких антикафе не подаються вишукані страви та алкогольні напої. В меню закладу лише безкоштовні чай, кава, печиво, пончики, шоколад. Іншу їжу можна абсолютно вільно принести з собою або замовити з доставкою в іншому, більш традиційному закладі. Головне джерело доходу антикафе – похвилинна оплата за перебування в ньому. Вартість складає, як правило, 0,5 гривень за хвилину або 30 гривень за одну годину і по 25 гривень наступні години. Такі незвичайні кафе користуються великим попитом серед фрілансерів, яким потрібно місце, де можна спокійно попрацювати (в антикафе є безкоштовні точки доступу WiFi), серед молоді, яка грає в настільні ігри, дивиться кіно і просто спілкується, серед ділових людей, яким потрібно місце для зустрічів, проведення переговорів або тренінгів.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь