A A A K K K
для людей із порушенням зору
Тростянецька селищна територіальна громада
Вінницька область, Гайсинський район

Прийомна сім'я - підтримка дитини!

Дата: 08.09.2021 14:16
Кількість переглядів: 316

Фото без опису

     

     Ні в кого не викликає сумніву, що саме в сім’ї формуються  світогляд, морально-естетичні ідеали і смаки, норми поведінки, трудові навички, ціннісні орієнтири  дитини, тобто всі ті якості, які згодом становитимуть її сутність як особистості.   Для забезпечення права дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування виховуватися у сім’ї в Україні діє система  сімейних форм влаштування  зазначеної категорії дітей. Однією із форм такого виховання є прийомна сім’я.

      Прийомна сім’я – сім’я або окрема особа, яка не перебуває у шлюбі, що добровільно за плату взяла на виховання та спільне проживання від одного до чотирьох дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування.

      Метою утворення прийомної сім’ї є забезпечення належних умов зростання в сімейному оточенні дітей-сиріт і дітей, позбавлених батьківського піклування, шляхом влаштування їх у сім’ї на виховання та спільне проживання.

      Прийомні діти виховуються у прийомній сім’ї до досягнення 18-річного віку, а в разі продовження навчання у професійно-технічних, вищих навчальних закладах І-ІV рівня акредитації – до 23 років або до закінчення відповідних навчальних закладів.

   За прийомними дітьми зберігаються пільги і державні гарантії, передбачені законодавством для дітей-сиріт і дітей, позбавлених батьківського піклування.

     Влаштування дітей у прийомну сім’ю проводиться з урахуванням віку прийомних батьків та дітей, щоб на час досягнення обома прийомними батьками пенсійного віку всі прийомні діти досягли віку вибуття з прийомної сім’ї.

         Щомісяця на кожну прийомну дитину призначається соціальна допомога, а прийомним батькам виплачується  грошове забезпечення. Розмір допомоги та грошового забезпечення встановлюється відповідно до порядку, затвердженого Кабінетом Міністрів України.

Після утворення прийомної сім’ї постійно здійснюється її соціальне супроводження працівниками центру надання соціальних послуг.

Якщо Ви небайдужі до долі дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, маєте бажання створити прийомну сім’ю, за детальною інформацією звертайтеся до КЗ «Тростянецький селищний центр надання соціальних послуг» за адресою:  смт Тростянець, вул. Соборна, 37.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь