Тростянецька селищна територіальна громада
Вінницька область, Гайсинський район

Запитання - відповіді

Дата: 17.09.2021 09:26
Кількість переглядів: 298

Фото без опису

Поясніть, будь ласка, чи можна працювати за сумісництвом медичною сестрою та одночасно отримувати пенсію за вислугу років?

Відповідно до ст. 51 Закону України «Про пенсійне забезпечення» пенсії за вислугу років встановлюються окремим категоріям громадян, зайнятих на роботах, виконання яких призводить до втрати професійної працездатності або придатності до настання віку, що дає право на пенсію за віком.

Частиною 2 ст. 21 Кодексу законів про працю України передбачено, що працівник має право реалізувати свої здібності до продуктивної праці шляхом укладення трудового договору на одному або одночасно на кількох підприємствах, в установах, організаціях. Це надає можливість працівникам, окрім основного трудового договору, укладати договори про роботу за сумісництвом.

Відповідно до ст. 7 Закону України «Про пенсійне забезпечення» пенсії за вислугу років призначаються після залишення роботи, яка дає право на цю пенсію.

Тому, якщо особі призначено пенсію за вислугу років відповідно до ст. 55 вказаного Закону і в подальшому така особа працевлаштувалася, незалежно як: чи за основним місцем роботи, чи за сумісництвом, на посаду, що дає право на пенсію за вислугу років, — така особа не матиме права на продовження виплати пенсії за вислугу років.

Про всі обставини, які можуть вплинути на зміну розміру пенсійної виплати або припинення її виплати, пенсіонери зобов’язані повідомляти органи Пенсійного фонду.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних