A A A K K K
для людей із порушенням зору
Тростянецька селищна територіальна громада
Вінницька область, Гайсинський район

Тростянецьке бюро правової допомоги: досягнення та успіхи

Дата: 21.09.2021 13:16
Кількість переглядів: 384

5 років тому система БПД (безоплатної правової допомоги) створила бюро правової допомоги на теренах України і завдяки злагодженій роботі бюро громадяни та мешканці містечок, селищ, житель віддалених сіл мають змогу отримувати консультації поряд із «домом» невиїжджаючий до області чи районну.

         Тростянецьке бюро правової допомоги являється відділом Гайсинського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги та обслуговує дві об’єднані територіальні громади, а саме: Тростянецьку та Ободівську ОТГ.

         Тростянецьке бюро правової допомоги надає всі види безоплатної правової допомоги тим, хто має на неї право за законом. Зокрема, завідавши у бюро кожен громадянин може отримати безоплатну первинну правову допомогу — правову інформацію та консультації, роз'яснення з правових питань тощо, а також скористатись електронними сервісами Міністерства юстиції України.

         Нагадаємо, що бюро правової допомоги надають юридичні послуги консультаційного характеру та забезпечують доступ до захисту та представництва інтересів у суді для тих категорій громадян, які мають право на безоплатну вторинну правову допомогу відповідно до Закону України "Про безоплатну правову допомогу"

         Хотілося б відмітити, що з року у рік за участі фахівців Тростянецького бюро відбуваються правопросвітницькі заходи, вікторини, правові кінозали з освітніми та навчальними закладами на територій Тростянецької об’єднаної територіальної громади.

         Окрім того у сфері захисту прав дітей ми співпрацюємо з волонтерами, спеціалістами з навчальних закладів інколи консультуємося з шкільними психологами вихователями, також з спеціалістами відділень бібліотечної періодики для розповсюдження навчальних матеріалів інформаційних заміток, а також розповсюдження відеороликів заміток на веб-сайтах партнерів про права дітей.

         Співпраця з Службою у справах дітей у відповідних  територіальних громади дає змогу сфокусувати основні види діяльності на захист пріоритетності саме інтересу дитини.

         Сьогодні серед звернень громадян наявна певна сезонність: у зимовий період більше звернень серед громадян літнього віку та сільської місцевості - це зазвичай стосується пенсійного права, спадкового права, соціального забезпечення; земельні питання для людей важливі і найбільш актуальні у період укладання Договору оренди земельної ділянки (паю) чи отримання коштів за надання землі в оренду або коли знову гряде певна реформа тощо.    Найбільша частина питань, що актуальних завжди у громаді перепадає на сімейне право: аліменти на дітей та батьків, розірвання шлюбу та поділ майна.

         Окрім того найбільш вдячним моментом у роботі бюро являються повторні звернення громадян, які зверталися раніше і з посмішкою розповідають цікаві моменти, що сталося з ними та з непереборною силою впевненості та великим проханням про необхідність знову ж таки захисту порушеного права, але вже в іншій сфері правовідносин.

         УВАГА! Отримати безоплатну правову допомогу можливо: у Тростянецькому бюро безоплатної правової допомого, що знаходиться за адресою: смт. Тростянець, вул.. Соборна 37, тел.:(0434) 2-18-48;

         Єдиний телефонний номер контакт-центру системи безоплатної правової допомоги:  0-800-213-103.

 

Тростянецьке бюро правової допомоги

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь