A A A K K K
для людей із порушенням зору
Тростянецька селищна територіальна громада
Вінницька область, Гайсинський район

У Будянській громаді працюють в напрямку важливих пріоритетів

Дата: 24.09.2021 15:02
Кількість переглядів: 509

Фото без опису

Освіта, виховання, розвиток галузі культури, забезпечення необхідним благом  сільчан –  сьогодні на порядку денному Будянського старостату на чолі з Анатолієм Яновським.

 Завдяки спільним зусиллям вчительського та батьківського колективів, фінансовій підтримці Тростянецької ТГ,  а також постійних спонсорів і небайдужих жителів села  умови перебування учнів в Будянському  закладі загальної середньої освіти І-ІІІ ст. стали набагато комфортнішими. Поки діти відпочивали, їх школа дещо змінила свій звичний   зовнішній вигляд. Нових  яскравих відтінків набули шкільні коридори і класні кімнати, спортивна зала. Ремонтні роботи, в тому числі і  фарбування фасаду приміщення, тривали з травня по вересень місяць поточного року силами технічних працівників та вчительського колективу. За цей час, завдяки співпраці старости та окремих благодійників, в закладі встигли повністю замінити каналізаційну систему,  двері  вбиралень та запасного виходу. Для учнів першого класу  постійні спонсори  закупили нові і зручні меблі -дванадцять шафок, два столи. Також забезпечили першачків ранцями. Для волейбольної команди дівчат закупили спортивну форму. Харчоблок укомплектували необхідним інвентарем.  Першочергової уваги потребував стан подвір’я школи, де зазвичай відбуваються урочисті події та заходи. Левову  частку витрат у  вирішенні цього питання взяла на себе селищна рада. Відтак,  останні приготування до свята Першого дзвоника  в Будянській школі відзначилися новим асфальтовим покриттям біля 300 квадратних метрів шкільної площі,  .  Готуючись до початку опалювального сезону, заклад  бере участь в тендерних торгах на закупівлю газового палива.

Працівники Будянського закладу дошкільної освіти (ЗДО) також потурбувалися, аби виховний процес в садочку для тридцяти двох дошкільнят розпочався без  жодних  проблем. Відтак, власними зусиллями відремонтували найпроблемніші ділянки покрівлі даху, полагодили водопровід та здійснили  косметичний ремонт. Нині заклад готується до опалювального сезону. Вже здійснили перевірку газопостачальної та опалювальної систем.

 Організацію культурного  дозвілля -  проведення масових заходів, свят  та обрядів  в громаді забезпечують  завідувачка сільським Будинком культури та техпрацівник. Гордістю закладу та громади є дитячий зразковий аматорський хореографічний колектив «Радість», котрий являється постійним учасником заходів в селі та територіальній громаді.  До речі, зовсім нещодавно, завдяки сприянню спонсорів, колектив став учасником фестивалю дитячої та юнацької творчості «Талановиті діти України», що відбувся наприкінці серпня цього року в м.Одеса.

Тривають роботи з забезпечення сільчан найнеобхіднішим  благом – водою. З самого початку впровадження нового проєкту за поданням і фінансуванням селищної ради «Будівництво водогону в селі Буди» вже здійснено чимало важливих і об’ємних робіт: збудували водозабірну станцію, здійснили прокладення 500 метрів електричного кабелю, почистили свердловину. На сьогодні здійснюються роботи з будівництва інженерної споруди електроживлення. А  серед потенційних водокористувачів  активізувався  зборі  коштів для придбання водозабірного насосу та проведення налагоджувальних і пускових робіт.

Провели часткове  грейдерування  доріг вулиць Ярової, Миру, стовідсотково прогрейдерували дороги по вулицях Лісовій, Першотравневій, Т. Шевченка, П’ятихатки, Садовій, Перемоги, Затишній, Молодіжній, Шкільній, Луговій.   Також всипали щебеневою сумішшю 450 м дороги вулиці  1- го Травня та 200 м   вулиці Лугової.

Для комфорту,  навчання,  виховання та життя  будянців зроблено чимало, але всі, хто став активним учасником всіх  робіт та залучення коштів на їх здійснення,  мають надію, що це тільки початок подальших інвестицій в розвиток громади та добробуту її жителів.

Фото без опису Фото без опису Фото без опису

Фото без опису Фото без опису

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь