Тростянецька селищна територіальна громада
Вінницька область, Гайсинський район

27 вересня відзначається Всесвітній день туризму, а святкують його у 33-х країнах світу

Дата: 27.09.2021 12:16
Кількість переглядів: 260

Фото без опису

 Людству не сиділось на місці вже з часів великого переселення народів. Деякі з них стали кочовими, інші обрали осілий спосіб життя. Проте, у кожній країні знаходились сміливці, які прагнули побачити більше. Туристи - наймолодші члени стародавньої родини мандрівників.

Офіційно День туризму було засновано у 1979 році. Дату обрали  не випадково – 27 вересня 1970 року Всесвітня туристична організація прийняла свій статут. А в  Україні це свято відзначається з 1998 року.

За даними Всесвітньої організації туризму, Україна входить до десятки лідерів міжнародного туризму за кількістю відвідувань і посідає 8 місце у світі за кількістю туристичних візитів. Країну щороку відвідують більше 20 мільйонів туристів. Україна володіє численними історичними, культурними пам’ятками та рекреаційними ресурсами, сім із яких є частиною культурної спадщини ЮНЕСКО. В Україні під охороною держави перебувають понад 140 тисяч нерухомих пам'яток історії та культури, понад 15 600 пам'яток містобудування та архітектури, 64 000 пам'яток археології,  понад 54 000 пам'яток історії,  біля 7 000 пам'яток монументального мистецтва.

 День туризму сьогодні  відзначають працівники туристичної сфери, туристичних агентств, туроператорів та просто любителі мандрівок і активного відпочинку. Тож, якщо у вас за спиною рюкзак,  а в душі - нестримна жага до подорожей,  пригод та нових незвіданих маршрутів - живіть активно і позитивно, частіше подорожуйте і відкривайте для себе нові міста і країни!

Нехай всі маршрути будуть цікавими і захоплюючими, емоції - яскравими, а пригоди - веселими. Нехай на шляху зустрічаються тільки доброзичливі і щирі люди. Приємних зустрічей вам і більше задушевних посиденьок біля багаття! З Всесвітнім днем туризму!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних