Тростянецька селищна територіальна громада
Вінницька область, Гайсинський район

Відбулась чергова 22 сесія Тростянецької селищної ради 8 скликання

Дата: 28.09.2021 15:03
Кількість переглядів: 575

Фото без опису

Сьогодні відбулась чергова 22 сесія Тростянецької селищної ради 8 скликання, у роботі якої взяли участь 19 депутатів з 26. Також на сесію запрошувались старости, керівники структурних підрозділів, комунальних закладів та установ селищної ради, ЗМІ.

На її початку Тростянецький селищний голова Людмила Червонецька привітала з призначенням на посаду військового комісара Тростянецького територіального центру комплектування та соціальної підтримки, підполковника Юрія Яковенка, який до цього займав таку ж посаду в Піщанці. Юрій Михайлович – тростянчанин, бойовий офіцер, учасник Дебальцівської операції. Після  певної перерви  служби в Збройних силах України, повернувся до армії з початком російської агресії на Донбасі. Відтоді не звільнявся.

Військовий комісар сподівається на плідну співпрацю з громадою і на її підтримку.

На розгляд сесії виносилося 11 питань.

Депутати одноголосно надали дозвіл комунальному підприємству «Тростянецьводоканал» на укладення договору  фінансового лізингу з метою придбання комунальної техніки.

Селищна рада планує, відповідно до договору оренди з правом викупу, так розуміється лізинг, придбати автогрейдер, екскаваторний навантажувач та автогідропідйомник, який здатний працювати на висоті 18 метрів. Саме цю техніку найчастіше для благоустрою громади доводиться винаймати. На ці потреби виділено 8 мільйонів гривень, які мають бути погашені державі упродовж 60-ти календарних місяців.

Депутати підтримали клопотання колективу Опорного закладу освіти Тростянецький ЗЗСО І-ІІІ ст.№1 про відзначення народного депутата України Миколи Кучера  Почесною відзнакою «За заслуги перед Вінниччиною». Микола Іванович зробив неоціненний внесок у розвиток Тростянеччини, в зміцнення обороноздатності України, багато разів побував на фронті. Про це говорив Олександр Маціон, учасник бойових дій.

 Також тростянецькі обранці своїм рішенням, на вимогу змін до діючого законодавства, присвоїли одинадцятий ранг посадових осіб місцевого самоврядування п’ятої категорії посад старостам Летківки – Антоніні Швець, Олександрівки – Антоніні Гливі, Четвертинівки – Ігорю Раку, Оляниці – Любові Горбенко, Капустян – Олексію Мізернюку, Тростянчика – Інні Філіповій, Гордіївки – Олександру Кузю. Старости Ілляшівки, Савинців, Глибочка та Буд працювали раніше в органах самоврядування і мають відповідні ранги.

Рішенням сесії були внесені зміни до структури апарату селищної ради та її виконавчого комітету й  виконавчих органів селищної ради;  штатної чисельності закладів загальної середньої освіти Тростянецької селищної територіальної громади.

Також зазнали змін Програми Тростянецької селищної ради на 2021-2023 роки: «Про військово-патріотичне виховання, підготовку молоді до військової служби в Збройних силах України;   «Питна вода» на 2021-2022 роки.

Затверджено Програму розвитку житлово-комунального господарства  Тростянецької селищної територіальної громади на 2021-2025 роки та внесено зміни  до рішення 3-ї позачергової сесії селищної ради 8 скликання від 23 грудня 2020 року № 57 «Про бюджет Тростянецької  селищної територіальної громади на 2021 рік».

У рубриці «Різне» говорилося про переваги об’єднання громад в одну цілу. Зміни від такого кроку відчули у Гордіївці, Тростянчику, Оляниці, Демидівці та інших населених пунктах 25-тисячної громади.

Тростянецький селищний голова Людмила Червонецька зазначила, що усі надбання в селах - то результат спільної роботи апарату та виконавчих органів ради, старост,  депутатського корпусу, жителів громади та благодійників.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних