A A A K K K
для людей із порушенням зору
Тростянецька селищна територіальна громада
Вінницька область, Гайсинський район

У Тростянецькій громаді реалізовано черговий проєкт

Дата: 13.10.2021 13:30
Кількість переглядів: 681

Фото без опису

 Конкурс «Комфортні громади»  було оголошено Вінницькою обласною Радою у січні 2021 року. Протягом двох місяців громади розробили та подали 213 проєктів. А вже  у травні  серед семидесяти проєктів-переможців перемогу здобув один із п’яти поданих проєктів  нашої громади - «Естетика глядацької зали Тростянецького селищного  комунального  Центру культури та  дозвілля».  Загальна вартість проєкту - 700 тис. грн. Перемога у конкурсі дала змогу залучити додаткові кошти з фонду конкурсу на реалізацію проекту-переможця в сумі 350 тис. грн. Умовою обласного конкурсу «Комфортні громади» було співфінансування з бюджету Гайсинської районної ради в розмірі 35 тисяч. Та це була лиш частина необхідних коштів. Тому левовою часткою для реалізації досить таки амбітних задумів були кошти селищного бюджету. Фінансову допомогу на реалізацію проекту також надав Благодійний фонд «МХП – Громаді» (100 тис. грн) і Благодійний фонд Ігоря Хміля «Добродар» (25 тис. грн).

 Перший етап втілення проекту містив у  собі встановлення 580 –ти  м'яких і  комфортних театральних  крісел. Другий  етап реалізації   відбувся в серпні. В результаті чого  глядацька зала Центру культури та дозвілля   набула кардинальних і остаточних перетворень -  нові крісла  у  глядацькій  залі, новий і якісний  одяг сцени та сценічний реквізит.

У Тростянецькому селищному комунальному Центрі культури і дозвілля відбувалося впровадження  ще одного  проєкту -  «Капітальний ремонт підлоги глядацької зали та сцени Тростянецького селищного комунального Центру культури та дозвілля по вул. Соборна 56, в смт Тростянець». За сприяння народного депутата України Миколи Кучера проєкт був включений до переліку фінансування другого траншу державної субвенції місцевим бюджетам на здійснення заходів щодо соціально-економічного розвитку територій, на що виділено 400 тис. грн.

Як відомо, ще з 1960 року  сцена та глядацька зала Тростянецького Будинку культури не бачила жодних змін. Старі крісла були в аварійному стані,  одяг сцени мав жахливий вигляд,  а підлога потребувала капітального ремонту.

Сьогодні, завдяки участі у вищезазначених проєктах, дякуючи фінансовій допомозі меценатів, і  як результат великої людської праці, наша громада має можливість проводити усі свої заходи в сучасній, комфортній, ошатній глядацькій залі.  



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь