A A A K K K
для людей із порушенням зору
Тростянецька селищна територіальна громада
Вінницька область, Гайсинський район

У Скибинцях висадили алею пам'яті загиблого учасника АТО Олександра Черепахи

Дата: 20.10.2021 21:36
Кількість переглядів: 584

Фото без опису

На честь загиблого учасника АТО Олександра Черепахи на його батьківщині, в селі Скибинці, висадили більше п’ятидесяти сумахів.

Ініціатором створення пам’ятної алеї стала староста Валентина Горбань, яка разом з вдовою загиблого Валентиною Черепахою, представниками закладів соціальної сфери та ветеранської ради Глибочанської громади висадили дерева у знак пам’яті земляка, який загинув, захищаючи цілісність України.

Наш обов'язок шанувати пам'ять наших захисників. Олександр Черепаха зробив свій сміливий вибір, він пішов  захищати свою землю та свій народ і загинув за Україну. Вічна йому пам'ять та пошана!

 

Фото без опису

ЧЕРЕПАХА Олександр Іванович

Cолдат

25.03.1970 – 31.01.2015

Черепаха Олександр Іванович – стрілець-помічник гранатометника 30-ї окремої гвардійської механізованої бригади Сухопутних військ Збройних Сил України, солдат.

Народився 25 березня 1970 року в селі Скибинці Тростянецького району Вінницької області. У 1985 році закінчив 8 класів середньої школи села Глибочок Тростянецького району, потім – Крижопільське спеціальне професійно-технічне училище №9 (нині – Крижопільський професійний будівельний ліцей; селище міського типу Крижопіль Вінницької області) за спеціальністю «Електрик».

У 1988-1990 роках проходив строкову військову службу в лавах Збройних Сил СРСР. Служив у Центральній групі військ на території Чехословаччини.

У 1991-1992 роках працював електромонтажником Спеціалізованої пересувної механізованої колони №67 у місті Вінниця, з 1993 року – електриком, механізатором у Приватно-орендному підприємстві «Зоря» (село Глибочок Тростянецького району Вінницької області).

21 серпня 2014 року мобілізований до лав Збройних Сил України. Служив стрільцем-помічником гранатометника 30-ї окремої гвардійської механізованої бригади Сухопутних військ Збройних Сил України (військова частина А0409 (польова пошта В2731), місто Новоград-Волинський Житомирської області).

З 2014 року брав участь в антитерористичній операції на сході України. Учасник боїв за місто Дебальцеве Донецької області.

31 січня 2015 року солдат Черепаха загинув під час мінометного обстрілу поблизу селища міського типу Чорнухине Попаснянського району Луганської області. 

Нагороджений орденом «За мужність» III ступеня (22.09.2015; посмертно).

   Сайт "Український меморіал"           ndr-ivanoviukraine-memorial.org/ua/biography/cherepaha-oleksach/

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь