Тростянецька селищна територіальна громада
Вінницька область, Гайсинський район

На території Тростянецької селищної територіальної громади функціонує чотири Активних парки

Дата: 28.10.2021 12:07
Кількість переглядів: 535

Фото без опису

У межах програми Президента України Володимира Зеленського «Здорова Україна» триває реалізація проекту «Активні парки – локації здорової України», який має на меті створення умов для фізичної активності громадян та популяризації здорового способу життя серед українців.

Створення активних парків – це важливий крок для зміцнення здоров’я мешканців у громадах – як для молоді, так і для людей поважного віку.

Важливо, що активні парки є інтерактивними. Так, просканувавши QR-код, можна отримати відеоінструкції з комплексами вправ різної складності від провідних спортсменів та відомих особистостей. Програма "Активні парки" з тренуваннями за QR-кодом – це українське ноу-хау.

Локації для активного дозвілля у селах Капустяни, Савинці та Четвертинівка розпочали свою діяльність ще влітку, а нещодавно почала діяти ще одна - у смт Тростянець.

Інтерактивні спортивні майданчики розташовані у зелених зонах. Тростянецький – у центральному парку, четвертинівський – біля школи, савинецький – біля спорткомплексу, капустянський – у сільському парку.

На визначених майданчиках Активних парків розміщено та облаштовано такі спортивні знаряддя та елементи: турнік, бруси, шведська стінка, координаційна лінія, лавочки. Створено вільний простір для тренувань без знаряддя – майданчик для фітнесу.

Біля входу є інформаційний стенд, а біля кожного елемента – табличка з QR-кодом для сканування відеоінструкції рухових вправ, завдяки яким відвідувач має змогу провести тренування будь-якої складності, обравши власного тренера серед зірок естради, кінематографу, професійних спортсменів, або провести тренування з Президентом України.

Майданчики пристосовані не тільки для молоді, а й для людей старшого віку, тому що можна обрати рівень складності тренувань: новачок, середній, профі.

Кожен Активний парк має свого координатора. Його завдання - забезпечувати роботу локації та організовувати оздоровчі заходи, зокрема, руханки, спільні тренування та змагання. Кожному координатору надається сумка зі спортивним інвентарем для ефективного та зручного тренування.

Активні парки – безкоштовна можливість як для дорослих, так і для дітей та молоді подбати про своє здоров’я та фізичну підготовку.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних