A A A K K K
для людей із порушенням зору
Тростянецька селищна територіальна громада
Вінницька область, Гайсинський район

На території Тростянецької селищної територіальної громади функціонує чотири Активних парки

Дата: 28.10.2021 12:07
Кількість переглядів: 527

Фото без опису

У межах програми Президента України Володимира Зеленського «Здорова Україна» триває реалізація проекту «Активні парки – локації здорової України», який має на меті створення умов для фізичної активності громадян та популяризації здорового способу життя серед українців.

Створення активних парків – це важливий крок для зміцнення здоров’я мешканців у громадах – як для молоді, так і для людей поважного віку.

Важливо, що активні парки є інтерактивними. Так, просканувавши QR-код, можна отримати відеоінструкції з комплексами вправ різної складності від провідних спортсменів та відомих особистостей. Програма "Активні парки" з тренуваннями за QR-кодом – це українське ноу-хау.

Локації для активного дозвілля у селах Капустяни, Савинці та Четвертинівка розпочали свою діяльність ще влітку, а нещодавно почала діяти ще одна - у смт Тростянець.

Інтерактивні спортивні майданчики розташовані у зелених зонах. Тростянецький – у центральному парку, четвертинівський – біля школи, савинецький – біля спорткомплексу, капустянський – у сільському парку.

На визначених майданчиках Активних парків розміщено та облаштовано такі спортивні знаряддя та елементи: турнік, бруси, шведська стінка, координаційна лінія, лавочки. Створено вільний простір для тренувань без знаряддя – майданчик для фітнесу.

Біля входу є інформаційний стенд, а біля кожного елемента – табличка з QR-кодом для сканування відеоінструкції рухових вправ, завдяки яким відвідувач має змогу провести тренування будь-якої складності, обравши власного тренера серед зірок естради, кінематографу, професійних спортсменів, або провести тренування з Президентом України.

Майданчики пристосовані не тільки для молоді, а й для людей старшого віку, тому що можна обрати рівень складності тренувань: новачок, середній, профі.

Кожен Активний парк має свого координатора. Його завдання - забезпечувати роботу локації та організовувати оздоровчі заходи, зокрема, руханки, спільні тренування та змагання. Кожному координатору надається сумка зі спортивним інвентарем для ефективного та зручного тренування.

Активні парки – безкоштовна можливість як для дорослих, так і для дітей та молоді подбати про своє здоров’я та фізичну підготовку.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь