Тростянецька селищна територіальна громада
Вінницька область, Гайсинський район

Подолання цифрової освітньої нерівності в закладах громади

Дата: 23.11.2021 08:00
Кількість переглядів: 407

Фото без опису

Влітку цього року Тростянецька селищна територіальна громада отримала подарунок від народного депутата України  Лариси Білозір, Асоціації міст України і Громадської організації «Центр освітніх реформ Наші діти» - сертифікат «Подолання цифрової освітньої нерівності в Україні» на суму 430 тис.грн. Сертифікат надає право користування електронним засобом навчального призначення «Дидактичний мультимедійний контент для початкових класів KM MEDIA Ed Profi» (мультимедійний веб-ресурс в комплекті з кодом доступу) для закладів загальної середньої освіти для 1-х і 2-х класів Нової Української Школи, і Математики для 5-9-х класів (мультимедійний веб-ресурс в комплекті з кодом доступу) для закладів загальної середньої освіти. Сертифікати з кодами доступу було передано найбільш чисельним закладам громади: ОЗО «Тростянецький ЗЗСО І-ІІІ ст.№1» - забезпечення для 1 класу (НУШ) і 5-9 класів (математика), Летківський ЗЗСО І-ІІІ ст. – 5-9 класи (математика), Тростянецький ЗЗСО І-ІІ ст.№2 – 2 клас (НУШ).

У жовтні учителі двох шкіл громади прослухали семінар на платформі ZOOM  з використання сучасних електронних освітніх ресурсів, навчальних дидактичних мультимедійних матеріалів в освітньому процесі Нової Української Школи.

Наразі йде активний процес втілення електронних ресурсів в освітній процес.

В рамках Місячника цифрової грамотності в Україні учителі закладів освіти громади проходять реєстрацію на платформах Дія. Цифрова освіта https://osvita.diia.gov.ua/ (для всіх) та Всеукраїнська Школа Онлайн https://lms.e-school.net.ua/ для тестування і отримання сертифікатів визначення рівня цифрової грамотності. Сертифікат можна отримати за 1 год. або трохи довше, залежно від особистого темпу роботи. Освітній процес з використанням технологій дистанційного навчання – гарна практика освоєння цифрових компетентностей, а тестування – підтвердження рівня володіння ними.

Учителі початкових класів Капустянського ЗЗСО І-ІІІ ст. в цьому навчальному році перейшли на ведення електронного журналу порталу “Нові знання”. Основні можливості порталу – це ведення електронного обліку відвідуваності, класних журналів, учнівських щоденників, публікація новин, створення сайту закладу, перегляд розкладу та інформації про школу, статистичні вибірки з внесених даних, зручне спілкування та обмін інформацією між усіма учасниками освітнього процесу.
Портал «NZ.UA» автоматично синхронізується з системою «ІСУО», «КУРС: Школа» та не потребує додаткової оплати з боку закладу освіти. В планах – ведення електронного журналу всією школою.

 

Управління освіти, культури, туризму,

молоді та спорту Тростянецької селищної ради


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних