A A A K K K
для людей із порушенням зору
Тростянецька селищна територіальна громада
Вінницька область, Гайсинський район

Діяльність гуртків декоративно-ужиткового напрямку та технічної творчості Будинку дитячої творчості

Дата: 03.12.2021 15:15
Кількість переглядів: 327

Фото без опису

Одним з актуальних завдань сучасної позашкільної освіти є розвиток творчого, нестандартного, просторового мислення та застосування його у практичній діяльності. І чим раніше діти будуть залучені до цього поцесу, тим легше вони будуть стверджуватися як особистості, проявляти творчий індивідуальний потенціал.

Основоною метою роботи керівників гуртків декоративно-ужиткового напрямку та технічної творчості КЗ «Тростянецький будинок дитячої творчості» є формування у вихованців ключових компетентностей:

  1. Пізнавальної, яка передбачає оволодіння початковими технічними і технологічними знаннями, основами графічної грамоти; ознайомлення з історією виникнення паперу; його властивостями, різноманіттям технік складання; оволодіння поняттями, знаннями з моделювання та конструювання з паперу.
  2.  Практичної, яка передбачає формування елементарних технікотехнологічних умінь та навичок роботи з папером; графічної грамотності; роботи з матеріалами та інструментами, виготовлення моделей і художніх виробів з паперу.
  3. Творчої, яка спрямована на набуття досвіду власної творчої діяльності; розв’язання творчих завдань, здатності проявляти творчу ініціативу; формування вмінь самостійного виготовлення різноманітних моделей і художніх виробів з паперу; розвиток конструкторських, винахідницьких, творчих здібностей, системного, просторового і логічного мислення, уяви,фантазії; сприяння визначенню індивідуального стилю роботи.
  4. Соціальної, яка орієнтована на розвиток трудової культури, досягнення високого рівня освіченості і вихованості; емоційний, фізичний та інтелектуальний розвиток; формування кращих особистісних рис (відповідальність, чесність, працелюбність тощо), ціннісного ставлення до себе та інших; розвиток здатності до професійного самовизначення, творчого становлення; формування громадянської поведінки, патріотизму.

Сьогодні на занятті «Паперокручення» діти готуються до участі у конкурсі «Новорічна композиція»: виготовляють листівки, складають композиції, виготовляють сніжинки.

А на занятті гуртка «Початкове технічне моделювання» юні моделісти виготовляють макети будівель, літаків, автомобілів, роботів.

КЗ «Тростянецький будинок дитячої творчості»



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь