Тростянецька селищна територіальна громада
Вінницька область, Гайсинський район

Діяльність гуртків декоративно-ужиткового напрямку та технічної творчості Будинку дитячої творчості

Дата: 03.12.2021 15:15
Кількість переглядів: 350

Фото без опису

Одним з актуальних завдань сучасної позашкільної освіти є розвиток творчого, нестандартного, просторового мислення та застосування його у практичній діяльності. І чим раніше діти будуть залучені до цього поцесу, тим легше вони будуть стверджуватися як особистості, проявляти творчий індивідуальний потенціал.

Основоною метою роботи керівників гуртків декоративно-ужиткового напрямку та технічної творчості КЗ «Тростянецький будинок дитячої творчості» є формування у вихованців ключових компетентностей:

  1. Пізнавальної, яка передбачає оволодіння початковими технічними і технологічними знаннями, основами графічної грамоти; ознайомлення з історією виникнення паперу; його властивостями, різноманіттям технік складання; оволодіння поняттями, знаннями з моделювання та конструювання з паперу.
  2.  Практичної, яка передбачає формування елементарних технікотехнологічних умінь та навичок роботи з папером; графічної грамотності; роботи з матеріалами та інструментами, виготовлення моделей і художніх виробів з паперу.
  3. Творчої, яка спрямована на набуття досвіду власної творчої діяльності; розв’язання творчих завдань, здатності проявляти творчу ініціативу; формування вмінь самостійного виготовлення різноманітних моделей і художніх виробів з паперу; розвиток конструкторських, винахідницьких, творчих здібностей, системного, просторового і логічного мислення, уяви,фантазії; сприяння визначенню індивідуального стилю роботи.
  4. Соціальної, яка орієнтована на розвиток трудової культури, досягнення високого рівня освіченості і вихованості; емоційний, фізичний та інтелектуальний розвиток; формування кращих особистісних рис (відповідальність, чесність, працелюбність тощо), ціннісного ставлення до себе та інших; розвиток здатності до професійного самовизначення, творчого становлення; формування громадянської поведінки, патріотизму.

Сьогодні на занятті «Паперокручення» діти готуються до участі у конкурсі «Новорічна композиція»: виготовляють листівки, складають композиції, виготовляють сніжинки.

А на занятті гуртка «Початкове технічне моделювання» юні моделісти виготовляють макети будівель, літаків, автомобілів, роботів.

КЗ «Тростянецький будинок дитячої творчості»



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних