Тростянецька селищна територіальна громада
Вінницька область, Гайсинський район

Центр первинної медико-санітарної допомоги отримав кисневі концетратори

Дата: 10.12.2021 14:08
Кількість переглядів: 307

Фото без опису

Адміністрація КНП «Тростянецький РЦ ПМСД» інформує, що  наказом МОЗ від 24.09.2021 № 2057 внесено зміни до Стандартів медичної допомоги «Коронавірусна хвороба (СОVID-19)», затверджених наказом МОЗ від 28.03.2020 № 722 (зі змінами), якими дозволено ведення пацієнтів, що потребують кисневої підтримки, на амбулаторному рівні за умови наявності кисневого концентратора у надавача ПМД, який відповідно до статті 35 1 Основ законодавства України про охорону здоров’я надається безоплатно.

Пункт 13 Стандарту 3 «Стаціонарне лікування пацієнтів з СОVID-19» доповнено абзацом такого змісту:

«Перед випискою пацієнта, який потребує кисневої підтримки, лікуючий лікар або уповноважена особа закладу охорони здоров’я, де пацієнт перебуває на стаціонарному лікуванні, уточнює у надавача первинної медичної допомоги, якому пацієнт подав декларацію про вибір лікаря, що надає первинну медичну допомогу, наявність кисневого концентратора шляхом електронного листування. Після отримання інформації щодо можливості забезпечення пацієнта кисневим концентратором від надавача первинної медичної допомоги приймається остаточне рішення про виписку такого пацієнта.».

08 грудня Центром отримано 16 кисневих концентраторів АЕ-8-W. Вартість одного концентратора становить 30,2 тис грн. Номінальний потік кисню – 8 л/хв.

Передача  пацієнтам на безоплатне зберігання та використання  буде здійснюватися на основі договору та актів приймання-передачі кисневих концентраторів, керуючись при цьому положеннями Цивільного кодексу України (далі - ЦКУ).

Гарантії для зберігання та повернення кисневого концентратора або правові підстави для компенсації заподіяних збитків забезпечуються положеннями ЦКУ, а саме:

відповідно до статті 944 ЦКУ Зберігач (пацієнт) не має права без згоди Поклажодавця (надавач ПМД) користуватися річчю, переданою йому на зберігання, а також передавати її у користування іншій особі;

відповідно до частини першої статті 936 ЦКУ та особа, якій передають річ на зберігання, зобов’язана повернути її у схоронності.

Договір та акт буде підписуватися між законним представником пацієнта (обов’язково наявність паспорта), адміністрацією Центру та сімейним лікарем, з яким пацієнт заключив декларацію.

Для використання концентратора у пацієнта повинні бути розхідні матеріали:

дистильована вода; маска відповідного розміру або носові канюлі, рекомендовані розміри визначає лікуючий лікар; пульсоксиметр.

 

Видача кисневих концентраторів пацієнтам, що потребують кисневої підтримки на амбулаторному рівні, буде здійснюватися з 13 грудня 2021 року.

Звертатися до адміністрації закладу.

                                                          КНП "Тростянецький РЦ ПМСД"


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних