A A A K K K
для людей із порушенням зору
Тростянецька селищна територіальна громада
Вінницька область, Гайсинський район

Бібліотекар Інтернет-центру Тростянецької селищної публічної бібліотеки інформує

Дата: 10.01.2022 09:33
Кількість переглядів: 240

Фото без опису

З метою підвищення рівня цифрової грамотності громадян Міністерство цифрової трансформації запустило національну онлайн-платформу з цифрової грамотності «Дія. Цифрова освіта», яка наразі доступна в мережі Інтернет за посиланням: osvita.diia.gov.ua.

У партнерстві з платформою ми спільно прагнемо до відкритості та чесності, маємо на меті надати можливість українцям безкоштовно здобути знання з цифрової грамотності. Адже, наша спільна мета: навчити 6 млн українців цифровим навичкам за 3 роки!

Платформа пропонує онлайн-курси, що проходять в форматі освітніх серіалів. Вони складаються з 7–11 серій, тривалістю до 10 хвилин. Замість рівнів – сезони, а замість уроків – освітні серії за участю експертів. В процесі спілкування вони допомагають засвоїти знання та навички орієнтування в цифровому просторі. На платформі вже понад 60 освітніх серіалів для різних вікових категорій. Згодом на платформі з’являться прогресивні курси для різних спеціалізацій, lifestyle-курси та курси нових цифрових професій.

Бібліотеки Тростянецької ТГ активно просувають цифрову грамотність серед своїх користувачів. Спробуємо коротко розказати про особливості такої взаємодії і пояснити, чому саме бібліотеки є головними провайдерами цифрової освіти.

Бібліотеки входять до мережі цифрових хабів, де власне й можна безкоштовно отримати доступ до сайту «Дія. Цифрова освіта» та пройти навчання з цифрової грамотності. Також у бібліотеках можна проконсультуватися щодо окремих можливостей та послуг Дії. Все це втілюють бібліотекарі, які попередньо пройшли відповідне навчання. На сьогодні такі сертифікати мають: Ліпніцька А., Зарванська Р. та бібліотекар Глибочанської бібліотеки – філії Вогнивенко О.

Інтернет – центр Тростянецької селищної бібліотеки активізував роботу щодо організації навчання серед працівників бібліотеки. Цього тижня було проведено інформаційну бесіду та надано методичну допомогу щодо реєстрації та проходження навчання ще двом колегам. Маємо надію, що найближчим часом вони порадують нас своїми успіхами і відповідними сертифікатами освіти.

Усі охочі можуть проходити навчання на платформі в Інтернет-центрі Тростянецької селищної бібліотеки та сільських бібліотек - філій .

З цифровими навичками ви зможете ефективно та безпечно застосовувати технології в повсякденному житті. Навчайтеся і вдосконалюйтеся, а наші бібліотека завжди прийдуть вам на допомогу!

 

Інтернет-центр Тростянецької селищної публічної бібліотеки 

 

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь