A A A K K K
для людей із порушенням зору
Тростянецька селищна територіальна громада
Вінницька область, Гайсинський район

Прийомна сім’я – можливість для дитини жити в родині

Дата: 12.01.2022 08:00
Кількість переглядів: 218

Фото без опису

Пріоритетними формами влаштування дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського,  в Україні є сімейні форми виховання. Однією з таких форм є прийомна сім’я.

Згідно Положення про прийомну сім’ю, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 26.04.2002 року № 565 «Про затвердження Положення про прийомну сім’ю» прийомна сім’я – сім’я або окрема особа, яка не перебуває у шлюбі, що добровільно за плату взяла на виховання та спільне проживання від одного до чотирьох дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування.

Метою утворення прийомної сім’ї є забезпечення належних умов для зростання в сімейному оточенні дітей-сиріт і дітей, позбавлених батьківського піклування, шляхом влаштування їх у сім’ї на виховання та спільне проживання.

Особливістю прийомної сім’ї як форми сімейного влаштування дітей, які залишилися без батьківського піклування, є те, що:

— дитина, яка виховується в прийомній сім’ї не позбавляється статусу дитини-сироти або дитини, позбавленої батьківського піклування, за нею залишаються всі пільги, передбачені законодавством для таких категорій дітей;

— кандидати в прийомні батьки обов’язково проходять курс підготовки, розрахований на осмислення батьками проблем, пов’язаними з приходом в сім’ю нового вихованця, опанування соціального статусу – вихователя прийомної дитини;

— прийомні батьки у вирішенні проблем прийомної дитини співпрацюють з працівником центру надання соціальних послуг (соціальних служб), який здійснює соціальний супровід прийомної сім’ї;

— утримання прийомної дитини в сім’ї фінансується державою, одному із прийомних батьків виплачується грошове забезпечення;

Дитині для повного та гармонійного розвитку потрібно зростати в сім’ї, в атмосфері щастя, любові та розуміння. Цю просту істину знає кожен, як і те, що не повинно бути одиноких і обділених долею дітей. Та, на жаль, вони є. Ці діти чекають свого щастя і мріють про повноцінну сім’ю.

На території Тростянецької територіальної громади вже функціонує одна прийомна сім’я. Всіх, хто бажає створити прийомну сім’ю та взяти на виховання дітей, просимо звертатися до Тростянецького селищного центру надання соціальних послуг за адресою: смт. Тростянець, вул. Соборна, 37 (адміністративне приміщення виконавчих органів селищної ради).

 

КЗ «Тростянецький селищний центр надання соціальних послуг»


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь