A A A K K K
для людей із порушенням зору
Тростянецька селищна територіальна громада
Вінницька область, Гайсинський район

Реформа шкільного харчування – в дії Олександрівського закладу загальної середньої освіти

Дата: 13.01.2022 14:20
Кількість переглядів: 281

Фото без опису

З 01 січня, набули чинності нові норми та порядок організації харчування у закладах освіти відповідно до Постанови Кабінету Міністрів України від 24.03.2021 №305 «Про затвердження норм та Порядку організації харчування в закладах освіти та дитячих закладах  оздоровлення та відпочинку» зі змінами і доповненням з метою врегулювання організації харчування дітей з огляду на принципи здорового харчування.

Що ж змінилося?

На основі нового Санітарного регламенту й Порядку й норм харчування у закладах освіти, розроблених методичних рекомендацій щодо здійснення закупівель і  забезпечення безпечності харчування за стандартом НАССР розробили нове 4-тижневе  сезонне меню, з яким ознайомлено батьків у онлайн - режимі.  Також проведено онлайн - анкетування батьків щодо організації харчування за Системою НАССР. 74.8% батьків підтримують зміни до організації харчування у закладі освіти.

В оновленому меню з’явилося більше різноманітних страв, які подобаються дітям: куряче філе, запечене з орегано, плов з булгуру та свинини, чахобілі з курки, львівський сирник, паелья овочева, узвар, чай каркаде. Страви мають привабливий вигляд, вони збалансовані за смаками.

Тепер у шкільній їдальні немає смажених страв. Натомість є запечені або тушковані чи відварені, дозволено спеції,  збільшено кількість споживання молока, йогурту  та інших кисломолочних продуктів, м’яса, риби, круп та бобових, овочів та фруктів відповідно сезону  Зменшено кількість  солі та цукру, жирів рослинного та тваринного походження, хліба та картоплі.  В меню наявний  хліб цільнозерновий та житній. Відсутні ковбасні вироби, м’ясні, рибні та плодоовочеві консерви.

 Харчування здійснюється відповідно вікових категорій: 6-11 років, 11-18 років. За потреби, для окремих учнів може бути організоване дієтичне харчування.  

Для персоналу, який задіяний в організації  шкільного харчування, було проведено онлайн-навчання та заняття - практикуми на базі закладу.

 

Олександрівський ЗЗСО І-ІІІ ступенів


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь