A A A K K K
для людей із порушенням зору
Тростянецька селищна територіальна громада
Вінницька область, Гайсинський район

Продовжується робота над розробкою Стратегії розвитку Тростянецької селищної територіальної громади до 2030 року

Дата: 26.01.2022 16:08
Кількість переглядів: 352

Рішенням 25 сесії 7 скликання Тростянецької селищної ради № 291 від 12.06.2019 року було затверджено Стратегічний план розвитку Тростянецької селищної об’єднаної територіальної громади на період 2019-2030 років.

Основними напрямами стратегічного розвитку громади було визначено:

- зростання економічного потенціалу Тростянецької ОТГ;

- розвиток людського капіталу;

- розвиток технічної і соціальної інфраструктури.

Стратегічне бачення - Тростянецька громада 2030 - територія відкрита для інвесторів та ініціатив регіонального і національного характеру, з високим рівнем інновацій. Відомий агропромисловий адміністративний центр південного сходу Вінницького регіону, постачальник-експортер екологічно чистих продуктів. Екологічно чистий і безпечний простір з високим потенціалом використання відновлювальних джерел енергії, комфортний для проживання, навчання, ведення бізнесу і відпочинку.

Протягом 2019 – 2021 років, з метою виконання намічених напрямків стратегічного розвитку громади, зроблено чимало, але на сьогодні Тростянецька селищна територіальна громада об’єднала  навколо себе 27 населених пунктів. А отже попереду розвиток не тільки селища, але й приєднаних територій – підвищення рівня комфортних умов життя кожного мешканця та гостей нашої громади. Тому, одним із нагальних завдань перед громадою стоїть затвердження нової редакції Стратегії розвитку на 2022-2030 роки.

Фундаментом для написання Стратегії є принцип залучення громадськості. Залучення широкого кола громадян до процесу розробки стратегічного плану дозволяє ідентифікувати нагальні проблеми та знайти прийнятні шляхи їх усунення, забезпечити налагодження діалогу між громадськістю та владою.

Відповідно до розпорядження селищного голови №159-р від 07.10.2021 року створено Робочу групу з розробки Стратегії розвитку Тростянецької селищної територіальної громади на 2022-2030 роки, до складу якої ввійшли близько 40 кваліфікованих фахівців з питань розвитку: освіти, охорони здоров’я, культури, ЖКГ, громадської безпеки, природокористування та екології, підприємництва й інституцій громадянського суспільства тощо.

Протягом листопада – грудня 2021 року членами Робочої групи організовано опитування мешканців та підприємців у кожному старостинському окрузі та адміністративному центрі громади шляхом анкетування.

Протягом січня 2022 року проведено роботу щодо збору статистичних і економічних даних громади за новим адміністративно-територіальним устроєм та здійснено соціально-економічний аналіз території громади.

Попереду засідання Робочої групи з метою напрацювання стратегічних цілей та проєктів на шляхи їх досягнення за відповідними напрямами.

Якщо у вас є пропозиції чи зауваження щодо розробки зазначеного документу, просимо звертатись до організаційного відділу апарату Тростянецької селищної ради за адресою: вулиця Соборна, 77, смт Тростянець або надіслати на еmail: tsrada@ukr.net.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь