A A A K K K
для людей із порушенням зору
Тростянецька селищна територіальна громада
Вінницька область, Гайсинський район

Світлої пам’яті Олександра Черепахи

Дата: 31.01.2022 08:10
Кількість переглядів: 270

Фото без опису

Найкращі з кращих падають від куль, грудьми своїми землю прикривають. Сумним набатом в селах і містах  звучать слова: «Герої не вмирають».

У ці січневі дні ми з сумом згадуємо  жителя села  Скибинці Олександра Черепаху. Саме останній день січня забрав у вічність нашого захисника. Жив  він непримітно у мирному житті, а відійшов у дзвонах слави праведним героєм. Ми зустрічали його, стоячи на колінах, у скорботі непоправної втрати. 31 січня – День пам’яті…

Розумний, добрий, розважливий. Коханий чоловік і надійний товариш. Як би гордилася нині ним, професіоналом високого рівня, обдарованим молодим чоловіком  родина, Україна. Олександр  досконало опанував сільськогосподарську техніку і був кращим механізатором у місцевому господарстві. Доля була прихильною до нього. Одружився і проживав у рідному селі з коханою дружиною Валентиною.

Коли розпочалася війна, Олександр без вагань пішов у Збройні сили України. Всередині січня 2015 року опинився в зоні АТО у самому пеклі – під містом Дебальцеве.   31 числа  воїни 30-ї окремої мотопіхотної бригади вели бій за населений пункт Чорнухіне.  В результаті шаленого артобстрілу він загинув. Поховали Олександра Черепаху у рідних Скибинцях 26 лютого. Майже через місяць після загибелі. За проявлений героїзм солдат нагороджений орденом «За мужність».

Земля тобі пухом, герою! В жалобі в цей день схиляємо голови і  молимось за душу убієнного. Просимо Бога, щоб пам’ять всіх убитих згуртувала нас, живих, дала силу і волю, мудрість і наснагу для зміцнення власної держави на власній землі. Хай горить свіча пам’яті. І серцем нехай кожен з нас торкнеться до цього вічного священного вогню – частинки вічного. А світло цієї свічки хай буде даниною тим, хто навічно пішов від нас, хто заради торжества справедливості жертвував найдорожчим. Вони повинні жити у нашій пам’яті. Бо

ГЕРОЇ НЕ ВМИРАЮТЬ!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь