A A A K K K
для людей із порушенням зору
Тростянецька селищна територіальна громада
Вінницька область, Гайсинський район

Вінницька область – лідер в Україні за ухваленими Стратегіями розвитку

Дата: 03.02.2022 11:09
Кількість переглядів: 175

Вінницька область впевнено утримує лідерство в Україні за кількістю ухвалених територіальними громадами Стратегій розвитку. Крім цього, Вінниччина – у четвірці областей, де 100% громад охоплені стратегічним плануванням. Такі дані оприлюднило Міністерство розвитку громад та територій України.

Станом на 1 січня 2022 року у Вінницькій області Стратегії розвитку ухвалили 59 територіальних громад із 63, це – 94%. Найближчі до Вінниччини показники мають Дніпропетровська та Луганська області, де комплексні плани розвитку ухвалили в 62% громад (53 та 16 Стратегій відповідно). У Миколаївській області – 31 ухвалена Стратегія або 60%, у Чернігівській – 30 або 53%.

У своїй діяльності Вінницька обласна Рада 8 скликання одним із пріоритетів визначила ухвалення Стратегій територіальними громадами. У розробці Стратегій серйозну консультативну та методичну допомогу громадам надають фахівці виконавчого апарату обласної Ради - Управління по зв'язках з органами місцевого самоврядування, міжнародного та міжрегіонального співробітництва, проєктної діяльності та сприяння інвестиціям.

- Вперше обласна Рада так системно опікується питанням стратегічного розвитку громад, і, фактично, вперше в Україні застосовується такий комплексний підхід. Тож приємно, що Вінницька область лідирує у цьому напрямі, адже для цього докладаються великі зусилля, - каже голова обласної Ради Вячеслав Соколовий. - Децентралізація дає шанс кожній громаді стати успішною.  Професійний підхід, чіткий план і довіра людей – основні умови успіху.

За словами Вячеслава Соколового, у своїй роботі Вінницька обласна Рада визначила свою головну мету –  Вінниччина – сильний регіон сильних громад.

Вінницька обласна рада



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь