A A A K K K
для людей із порушенням зору
Тростянецька селищна територіальна громада
Вінницька область, Гайсинський район

«У неї руки від Бога, вона як робить, то душу вкладає»

Дата: 10.02.2022 15:02
Кількість переглядів: 460

 

Здається, що краще заняття після роботи - це прийти додому і зайнятися нічогонеробленням. Але так думають ті, хто звик ігнорувати потреби своєї душі. Не знаєте, чим зайняти вечір вихідного дня? Запитайте себе, що в дитинстві робило вас щасливими? Чом би не повторити це прямо зараз, або, навпаки, навчитися чому-небудь новому? Ніколи не знаєш, на що відгукнеться душа. Адже хобі - це енергія, яка запалює вогонь в наших очах. Хобі - це заняття для душі, яке робить наше життя кращим, поліпшує настрій, заряджає енергією і приносить задоволення. Сьогодні розповімо про жительку села Демидівка та про її захоплення, яке вона опанувала відносно нещодавно, але вже стала справжньою майстринею своєї справи.

Людмила Кульчицька є щирим зразком для наслідування не тільки рідної Демидівки, а й всієї Тростянеччини. Мало того, що створює прекрасні художні розписи, барельєфи, то ще й займається «чоловічим» будівельним матеріалом. Дуже переконливо доводить, що бетон – це красиво, стильно і престижно. Пані Людмила виготовляє неймовірні бетонні скульптури, котрі вражають унікальністю, фантазією та досконалістю.

Кожен знаходить своє хобі по-різному, але є загальне у всіх починаннях і творіннях – бажання вчитися, осягати нове, творити. Жагуче бажання, яке не пройде і не зникне, поки ти не отримаєш свій найперший і пам’ятний результат.

У Людмили Миколаївни все почалось з народження онучки:

– Два роки тому, коли з'явилася на світ онучка, захотіла я її зробити грибочка та зайчика, щоб було чим здивувати, коли вона приїде. У втіленні бажання допомогла всесвітня мережа Інтернет. Саме в «Ютубі» натрапила на цікаві вироби, які виготовлені були саме з бетону. Отож феєрію для онуки вдалося влаштувати. Мене зацікавив цей вид роботи, тому я вирішила спробувати себе в ньому. Я почала шукати всіляку інформацію про бетон, його властивості. Про те, що ще треба для виготовлення бетонних виробів, – розповідає пані Людмила. – Ніяких спеціальних курсів чи майстер-класів я не проходила. Все з Інтернету черпала. Виявилося, що це ремесло взагалі не складне.

Перші вироби майстрині побачила сусідка, яка заохотила зробити й щось для рідного села. Нині у центрі Демидівки красуються безліч цікавих творінь, на, які кожен може приїхати подивитися. До того ж, вироби Людмили Кульчицької красуються й у селищі Тростянець. Всі, хто бував у парковій зоні міг бачити неперевершене «Яблуко-хатинку», безліч грибочків та й інші шедеври.

Як ви вже зрозуміли, основа виробів майстрині – бетон. Всі звикли його сприймати, як звичайний будматеріал, але ж окрім його цільового призначення, бетон можна використовувати у різних виробах, які слугуватимуть прикрасою і своєрідною родзинкою вашої оселі. У втіленні різних цікавих проєктів незамінним помічником та надійним колегою для майстрині є її чоловік, який зварює металеві каркаси для виробів. Усі матеріали, які потрібні для створення, надає Тростянецька селищна рада.

Окрім виробів з бетону, демидівчанка Людмила Кульчицька створює художні розписи. Майстриня оздобила барельєфом стіну майбутнього Демидівського музею. На ньому, наче на розкинутому пергаменті, українська хатина під деревом на фоні гір. А далі у музеї ще ряд картин буде розміщено на стінах задля того, аби кожен житель чи гість села міг побачити цю красу.

– У неї руки від Бога, вона як робить, то душу вкладає, – наголошує староста Демидівського старостинського округу Василь Грабар. – Людмила Миколаївна працює у нас технічним працівником на пів ставки, тому після роботи вона бувало засиджувалась до самої ночі. Так їй подобається.

Пані Людмила не втомлюється шукати ідеї та освоювати різноманітні техніки. Пробує, експериментує, у кожен виріб вкладає душу, тож її творіння приносять людям радість та гарний настрій. Завжди для творчості знаходить натхнення, а з нього черпає насолоду.

Віталій ОЛІЙНИК

 

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь