A A A K K K
для людей із порушенням зору
Тростянецька селищна територіальна громада
Вінницька область, Гайсинський район

Сергій Борзов: Допомога міжнародних гуманітарних організацій - це надзвичайно вагома підтримка, яка дозволяє нам ефективно долати виклики сьогодення

Дата: 18.08.2022 23:18
Кількість переглядів: 284

Начальник обласної військової адміністрації Сергій Борзов разом зі своїм першим заступником Наталею Заболотною та заступником Андрієм Кавунцем  зустрілись сьогодні в ОВА з координаторами міжнародних  гуманітарних  організацій, які працюють на Вінниччині.

Під час зустрічі Сергій Борзов  охарактеризував стан справ в області на даний час, акцентувавши, що майже шість місяців співпраця з міжнародними партнерами  дозволяє покращити гуманітарну ситуацію в регіоні.

Начальник ОВА розповів про заходи, які здійснюються обласною військовою адміністрацією щодо прийому переміщених осіб, зокрема, з Донецької області, де відбувається обов’язкова евакуація.

«Станом на 18 серпня з Донецької області прийнято та зареєстровано 24 тис.136 внутрішньо переміщених осіб,- зазначив Начальник ОВА.- Розуміючи необхідність розгортання додаткових місць, Вінницька область продовжує готуватися до розміщення внутрішньо переміщених осіб, в тому числі,евакуйованих з Донеччини. За результатами аналізу, в області є 91 потенційний заклад як для постійного, так і для транзитного проживання ВПО. Практично всі вони потребують ремонту або закупівлі побутової техніки для створення відповідних умов проживання».

Користуючись нагодою, Сергій Борзов подякував міжнародними  гуманітарними  організаціям за надану у воєнний час допомогу внутрішньо переміщеним особам за напрямом «кеш», а також за надання продуктів харчування, непродовольчої гуманітарної допомоги, за ремонти та облаштування місць перебування ВПО, допомогу медичним закладам, сприяння в евакуації та іншу.

Сергій Борзов підкреслив: «Це надзвичайно вагома підтримка, яка багато в чому дозволяє нам ефективно долати виклики сьогодення. Однак, проблем не меншає, в область прибувають нові переселенці, попереду - осінньо-зимовий та опалювальний періоди. Тому наша подальша злагоджена співпраця залишається актуальною і необхідною. Зі свого боку хочу запевнити, що команда обласної військової адміністрації, як і раніше, завжди на зв’язку, готова надати всю необхідну інформацію, супровід та сприяння у вашій діяльності».

Більш детально зупинилась на системній роботі з внутрішньо переміщеними особами на Вінниччині Наталя Заболотна, яка презентувала систему роботи із внутрішньо переміщеними особами та навела вражаючу статистику.

«Починаючи з 24-го лютого Вінниччина приймала щоденно близько 15 тис осіб транзитом. Кількість осіб, які область прийняла транзитом складає понад 400 тис. осіб. Більше 181 тис. станом на зараз перебуває на території Вінницької області на постійному проживанні,- зазначила посадовиця. - Майже 28 тис.- це пенсіонери і більше 6 тис осіб з інвалідністю. Це категорія, яка потребує додаткової уваги і підтримки.335 багатодітних сімей».

За словами посадовиці, Вінниччина приймала найбільше ВПО із Київської, Харківської та Донецької областей. На Вінниччині немає жодної громади, де не знайшли прихисток внутрішньо переміщені особи.Погребищенська і Оратівська ТГ – це громади, в яких кількість ВПО сьогодні складає більше 25 %  населення.

«Гострою проблемою зараз залишається евакуація осіб з інвалідністю та осіб похилого віку. Загалом за цей період заклади соціальної сфери прийняли майже 800 осіб цієї категорії. Багато людей, яких ми прийняли, з часом були перенаправлені для подальшої евакуації за кордон. Станом на зараз залишається 434 ВПО, які з числа мало мобільних осіб, які проживають у соціальних закладах області», - зауважила Наталя Заболотна.

Перший заступник Начальника ОВА подякувала за взаємодію в цьому напрямку місії «Лікарі без кордонів» та міжнародній організації з міграції, з якими ведеться спільна робота по облаштуванню закладів, що приймають таких людей.

 «Ми вирішили що необхідно спільно визначити потреби, аби скоординувати діяльність усіх фондів для створення максимальної кількості місць та забезпечити можливість безпечно пройти опалювальний період».

Заступник Начальника ОВА Андрій Кавунець нагадав,що задля задоволення потреб переселенців та представників вразливих категорій з перших днів війни до співпраці з Вінницькою областю залучено біля 15 гуманітарних місій, зокрема UNHCR, WFP, IOM, MSF, UNICEF, InterSos, а також гуманітарні координаційні центри ОСНА та ЕСНО.

За його словами,з метою оперативного та ефективного обміну інформацією між громадами, обласною військовою адміністрацією та міжнародними гуманітарними місіями було створено окрему онлайн-систему, що дозволяє отримати дані про потреби кожної із громад Вінниччини та пропорційно розподілити допомогу.

У свою чергу, представники міжнародних організацій презентували можливі напрямки співпраці з фондами, які вони представляють. 

Сьогоднішня зустріч, як і попередні, була спрямована саме на координацію дій ОВА та  міжнародних організацій, що опікуються ВПО та домовлено про регулярне їх проведення.

 

Джерело: Вінницька ОВА


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь