A A A K K K
для людей із порушенням зору
Тростянецька селищна територіальна громада
Вінницька область, Гайсинський район

В КЗ "Тростянецька селищна публічна бібліотека" відбувся семінар бібліотечних працівників

Дата: 12.09.2022 09:48
Кількість переглядів: 374

В ході семінару були розглянуті питання діяльності бібліотек-філій громади в умовах воєнного стану. Сьогодні бібліотеки виконують свої основні завдання і функції, які направлені на задоволення інформаційних, освітніх, культурних, соціальних, дозвіллєвих потреб як жителів територіальної громади, так і переселенців.


Провідний методист Н.Супрун ознайомила працівників із завданнями та змінами в планах роботи КЗ "Тростянецька СПБ". Також довела до відома бібліотекарів інформацію Міністерства культури та інформаційної політики України, Національної бібліотеки України для дітей про роботу із самою вразливою категорією користувачів – дітьми. Завдання бібліотекарів полягає у наданні дітям не тільки психологічної допомоги, а також неформальної освіти й розваг. Потрібно зробити так, щоб їхнє дитинство знову наповнилось радістю спілкування, творчістю і добрими мудрими книжками. Наша мета – допомогти їм впоратися із травмами війни, відволіктися від негативних думок та продовжити свій розвиток. Також було зроблено аналіз роботи бібліотек-філій по результатах перевірок. Н. Супрун звернула увагу присутніх на ті зміни, які сталися в бібліотеках-філіях протягом півріччя і розповіла про проблеми, що мають місце на сьогодні в бібліотеках громади, зробила акцент на основних напрямках роботи бібліотек в умовах сьогодення. Адже зараз, як ніколи, бібліотека повинна стати життєво необхідною для жителів громади, кожного дня підтверджуючи свою значущість, також було окреслено основні виклики, які стоять перед бібліотеками в цей нелегкий час.


Бібліотекар відділу комплектування Л.Білоус надала консультацію щодо очищення фондів бібліотек громади згідно з листом Міністерства культури та інформаційної політики "про вилучення пропагандистської російської літератури". Наразі бібліотеки продовжують вилучати книжки рос. мовою і російських видавництв з відкритого доступу у закриті фонди.


Бібліотекар Інтернет - центру А.Ліпніцька провела практичні заняття із бібліотечними працівниками бібліотек-філій на тему: «Створення презентації бібліотеки» та надала консультацію «Рекомендації та вимоги до створення і оформлення мультимедійної презентації».


Провідний бібліотекар Абонементу для дітей А.Олійник ознайомила колег з умовами нових конкурсів та зробила аналіз роботи бібліотек-філій з читачами-дітьми в літній період.


Бібліограф-краєзнавець Т.Стрілець надала бібліотекарям консультацію по веденню краєзнавчої картотеки, та нагадала присутнім, що сільська бібліотека має бути центром краєзнавчої інформації і пріоритетне значення має також проблема збереження краєзнавчих та місцевих документів для нинішніх і прийдешніх поколінь.
Провідний бібліотекар Абонементу для дорослих О.Барчук зробила аналіз щоденників роботи бібліотек-філій і надала консультацію по організації роботи з читачами та ознайомила присутніх із сучасними практиками та тенденціями в роботі бібліотекарів.


Жвава дискусія, цікаві доповіді, запитання безпосередньо під час виступів, обговорення не тільки теоретичних питань, але й практичних, а також нагальних проблем - є свідченням беззаперечної актуальності заявленої теми. Зустріч пройшла у цікавому форматі спілкування між учасниками, та була наповнена цікавою і корисною інформацією. Як завжди під час семінару, бібліотекарі обмінювалися досвідом роботи про цікаве у житті бібліотек села. Семінар пройшов в напруженій робочій обстановці з мрією про сучасні бібліотечні заклади для громади, які забезпечать її мешканців сучасними бібліотечними послугами.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь