A A A K K K
для людей із порушенням зору
Тростянецька селищна територіальна громада
Вінницька область, Гайсинський район

Відбулося перше засідання Міжвідомчої ради

Дата: 24.01.2023 12:39
Кількість переглядів: 167

Фото без опису

На виконання доручення першого заступника Начальника Вінницької обласної військової адміністрації Наталії Заболотної, під головуванням керуючої справами виконавчого комітету Наталії Вдовиченко, 24 січня відбулося перше засідання  міжвідомчої ради з питань сім’ї, соціальної підтримки сімей Захисників та Захисниць, інтеграції внутрішньо переміщених сімей (осіб), гендерної рівності, демографічного розвитку, запобігання насильства в сім’ї та протидії торгівлі людьми.

На порядок денний винесено такі питання:

  1. Система соціально-психологічної підтримки на рівні територіальної громади.
  2. Склад міжвідомчої ради.
  3. Ознайомлення із положенням про міжвідомчу раду.
  4. Затвердження складу робочої групи при міжвідомчій раді.
  5. Про проведені навчання фахівців із соціальної роботи та психологів, які братимуть участь у визначенні індивідуальних потреб членів сімей Захисників та Захисниць України  Вінницької області й наданні їм необхідної психологічної підтримки.

Керуюча справами виконавчого комітету Наталія Вдовиченко зазначила, що з моменту вторгнення на територію нашої держави російських окупантів в громаді з’явилась категорія населення, яка потребує особливої уваги та підтримки – сім’ї Захисників та Захисниць.

 

Досвід роботи, який напрацьовано спеціалістами з часів АТО/ООС, показав, що забезпечити дієву допомогу сім’ям можливо лише шляхом створення на рівні громади системи роботи та залучення до неї достатньої кількості фахівців різних галузей – органів соціального захисту населення, медиків, юристів, освітян, фахівців із соціальної роботи, психологів.

Усе для того аби забезпечити дієву та всебічну підтримку сім’ям зазначеної категорії.  В основі системи роботи має бути індивідуальний підхід до кожної родини.

Мазур Тетяна, директор КЗ «Тростянецький селищний центр надання соціальних послуг» ознайомила присутніх із положенням та основними завданнями міжвідомчої ради з питань сім’ї, соціальної підтримки сімей Захисників та Захисниць, інтеграції внутрішньо переміщених сімей (осіб), гендерної рівності, демографічного розвитку, запобігання насильства в сім’ї та протидії торгівлі людьми.

Аліна Широкожухова, завідувач відділення соціальної роботи КЗ «Тростянецький селищний центр надання соціальних послуг» повідомила, що 3 працівниками центру взято участь у навчанні для психологів та фахівців із соціальної роботи, які здійснюють/будуть здійснювати визначення індивідуальних потреб членів сімей Захисників та Захисниць України, надання їм необхідної психологічної підтримки та соціальних послуг, яке проводять фахівці Вінницького обласного центру соціальних служб. Завданням такого навчання є формування взаємодії та єдиних підходів до роботи з сім’ями в складі робочих груп, які створюються в територіальних громадах. Для того, щоб кожен, хто долучається до роботи з сім’ями Захисників та Захисниць, чітко уявляв свою роль і місце у системі цієї взаємодії.

В результаті засідання було затверджено склад робочої групи при міжвідомчій раді, визначено пріоритети роботи на 2023 рік та окремі напрямки, які потрібно започаткувати, підсилити, вдосконалити.

 

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь