Тростянецька селищна територіальна громада
Вінницька область, Гайсинський район

Увага! Інформація для батьків, які виховують дитину з інвалідністю!

Дата: 13.02.2020 11:55
Кількість переглядів: 424

                Фото без опису

 

  Цього року держава дала можливість проходити реабілітацію НЕ лише дітям з ДЦП, а усім дітям з інвалідністю. Кожна дитина з інвалідністю, яка потребує реабілітації, у 2020 році буде забезпечена заходами з реабілітації за принципом «гроші ходять за людиною», що дозволяє забезпечити адресність, прозорість та підвищити якість надання реабілітаційних послуг.

 

  Для того, щоб забезпечити дитину реабілітаційними заходами одному із батьків дитини чи її законному представнику необхідно звернутися до управлінь соціального захисту населення райдержадміністрації чи виконавчого комітету міської ради міста обласного значення за місцем проживання із заявою про направлення дитини до реабілітаційної установи (заява пишеться у довільній формі).

 

 З переліком установ можна ознайомитись на сайті Міністерства соціальної політики України (за посиланням: https://www.msp.gov.ua/…/reabilitaciya-ditey-z-invalidnisty…) або безпосередньо в органі соціального захисту населення.

 

  Фахівці органу соціального захисту населення допоможуть написати заяву та проконсультують щодо вибору закладу, в якому можна пройти реабілітаційні заходи і щодо самої програми реабілітації на основі індивідуальної програми реабілітації дитини з інвалідністю.

 

  До заяви необхідно додати такі документи:
 - паспорт громадянина України та/або свідоцтва про народження, та/або іншого документа, що посвідчує особу дитини (копія);
 - індивідуальна програма реабілітації, що видана лікарсько-консультативною комісією лікувально-профілактичного закладу (копія) (програма оновлюється не рідше одного разу на два роки);
 - виписка з медичної карти амбулаторного (стаціонарного) хворого (форма № 027/о).

 

  Органи соціального захисту населення на підставі поданих заяв ведуть облік дітей, які в порядку черговості направляються до обраної реабілітаційної установи.

 

  Скористайтесь цією можливістю. Чим раніше дитина отримає реабілітаційні послуги, тим більше шансів на успішний результат!

 

  Отримати консультацію можна за телефоном (0432) 327236 - відділ соціального обслуговування потреб осіб з інвалідністю Департамент соціальної та молодіжної політики Вінницької ОДА.

 

Служба у справах дітей Тростянецької селищної ради

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних