Тростянецька селищна територіальна громада
Вінницька область, Гайсинський район

Небезпечна амброзія

Дата: 16.07.2020 13:52
Кількість переглядів: 723

  Фото без опису

 

  Незабаром у більшості регіонів нашої країни зацвіте небезпечний карантинний бур’ян — амброзія полинолиста, один із найактивніших алергенів. Цвіте вона з середини липня по жовтень, псуючи життя десяткам тисяч людей, і гине тільки з першими заморозками. За останні роки відбувся бурхливий процес поширення амброзії в різних областях України, і, як наслідок, масові захворювання населення на алергію. 

  Під час цвітіння амброзія полинолиста продукує велику кількість пилку, багаторазове вдихання якого, спричиняє алергічне захворювання – амброзійний поліноз (алергія, бронхіальна астма, риніт, кон’юнктивіт тощо). Пильцеві зерна амброзії піднімаються з потоком повітря і переносяться, особливо на відкритій місцевості, вітром до двох кілометрів.

  На амброзію полинолисту бідкаються не тільки алергики, а й екологи та аграрії. Про амброзію   можна  сказати, що вона справжній «зелений агресор»: бореться  із культурними рослинами за вологу, світло, поживні речовини, витісняючи їх навколо себе, займаючи все нові і нові території.

Фото без опису

Основні способи боротьби з бур’яном:

  • на присадибних ділянках та клумбах необхідно виривати амброзію, чим менша рослина, тим легше проводити цю процедуру. Виривання рослини з коренем є найефективнішим способом боротьби з даним бур’яном;
  • на земельних ділянках підприємств, установ та організацій, на територіях населених пунктів та територіях, прилеглих до присадибних ділянок громадян, найбільш розповсюдженим методом боротьби є скошування, яке повинно бути системним протягом тривалого часу;
  • на посівах сільськогосподарських культур застосовують агротехнічні методи та внесення гербіцидів суцільної та вибіркової дії.

  Оскільки амброзія полинолиста розмножується тільки насінням, тому слід не допустити її цвітіння. Наслідками цієї небезпечної рослини є її негативний вплив на зроров’я людей та довкілля.

 

Отже, давайте разом, спільними зусиллями зведемо до мінімуму  розповсюдження «зеленого агресора»!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних