A A A K K K
для людей із порушенням зору
Тростянецька селищна територіальна громада
Вінницька область, Гайсинський район

В КЗ «Публічна бібліотека Тростянецької ОТГ» організовано викладку літератури «Бійці невидимого фронту» до дня Партизанської слави

Дата: 22.09.2020 16:30
Кількість переглядів: 520

                           Фото без опису

  22 вересня  - День партизанської слави в Україні.  Це свято вшанування подвигу партизанів і підпільників у період Другої світової війни. Його було встановлено Указом Президента України в 2001 році, на честь 60-ї річниці з початку підпільно-партизанського руху в нашій державі.


  Партизани по-суті створили «другий регулярний фронт» і боротьбу проти них нацисти розглядали, як бойові дії на фронті. Проти партизанів німці кидали велику бойову силу. Гітлерівці знищували цілі села за допомогу партизанам.


  Партизани відволікали на себе значні військові контингенти, створюючи відчутні перешкоди транспортним перевезенням і постачанню Вермахту і його союзників, а також негативно впливаючи на морально-психологічний стан окупаційних військ та адміністрації.


  Роль партизанів і підпільників у Другій світовій війні велика і неоціненна. Адже вони своїми вчинками прискорили Перемогу над загарбницькими військами Гітлера.


  Останнім часом уже в незалежній  Україні, почали вводитися в науковий обіг нові архівні документи, з’явилися  нові наукові праці, вийшли книги з новими концептуальними підходами до висвітлення історії Другої світової війни і, зокрема, руху Опору в Україні у 1941-1944рр. Значною мірою цьому сприяють достовірна інформація архівних матеріалів: по-справжньому «живі свідки» історії, незаперечні документи своєї епохи.


  Таким свідченням є викладка літератури «Бійці невидимого фронту» організованою в КЗ «Публічна бібліотека Тростянецької ОТГ» до дня Партизанської слави.

 

КЗ «Публічна бібліотека Тростянецької ОТГ»


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь