A A A K K K
для людей із порушенням зору
Тростянецька селищна територіальна громада
Вінницька область, Гайсинський район

Круглий стіл до Дня Гідності та Свободи

Дата: 19.11.2020 14:43
Кількість переглядів: 1033

Фото без опису

21 листопада в Україні відзначається День Гідності та Свободи. На цей же день припадає чергова – сьома річниця початку Революції гідності, під час якої в боротьбі українського народу проти режиму формувалося громадянське суспільство. Це був надзвичайно важкий іспит для країни, коли українці продемонстрували свою європейськість, гідність, своє прагнення до свободи.

Сьогодні, напередодні відзначення Дня Гідності і Свободи, на базі КЗ «Тростянецька дитяча музична школа» був проведений круглий стіл. На зустрічі були присутні працівники селищної ради, учасники Революції Гідності, волонтери, керівники громадських організацій, ветеранських рад, освітяни, представники Молодіжної ради, ЗМІ, учні загальноосвітніх навчальних закладів.Фото без опису

Метою проведення заходу стало прагнення донести до сучасного і майбутніх поколінь об’єктивну інформацію про доленосні події в Україні початку XXI століття, а також віддати належну шану патріотизму й мужності громадян, які стали на захист демократичних цінностей, прав і свобод людини, національних інтересів нашої держави та її європейського вибору.

Розпочався захід вітальним виступом секретаря селищної ради Наталії Вдовиченко, після чого присутні вшанували хвилиною мовчання пам’ять Героїв Небесної Сотні та учасників АТО, які загинули, захищаючи нашу країну.

З хронологією подій перших трьох місяців боротьби за Свободу ознайомила присутніх вчитель історії ОЗО "Тростянецький ЗЗСО І-ІІІ ст. №1" Наталія Паламарчук.

Фото без описуДо обговорення питань долучилися безпосередні учасники бурхливих подій у столиці України, запрошені на захід – волонтери Тетяна Комар, Юлія Соліна, учасник бойових дій на сході України Олександр Ільченко. Вони поділилися спогадами про дні, проведені на Майдані, розповіли про те, що спонукало їх долучитися до громадянського протесту.

Далі слово було надано представникам Молодіжної ради Олександрові Денисюку та Діані Цимбал, які висловили власні думки щодо значення слів «гідність» та «свобода». 

Директор Тростянецького закладу загальної середньої освіти І-ІІ ст. №2 Тамара Задорожна висловила думку, що молодь несе відповідальність за своє майбутнє та доля країни в їхніх руках, їх небайдужість є запорукою сталого та прогресивного розвитку України. 

В рамках заходу працівниками КЗ «Публічна бібліотека Тростянецької ОТГ» була підготовлена тематична книжковФото без описуа виставка. В добірці літератури вони намагалися  надати важливу інформацію про доленосні події в Україні листопада 2013 р. – лютого 2014 р.

Захід пройшов конструктивно та плідно. 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь