A A A K K K
для людей із порушенням зору
Тростянецька селищна територіальна громада
Вінницька область, Гайсинський район

Уже цього місяця в Україні розпочнеться вакцинація від коронавірусу – Президент

Дата: 09.02.2021 13:09
Кількість переглядів: 261

Влада має здійснити низку заходів у боротьбі з поширенням коронавірусу в Україні, і проведення вакцинації від COVID-19 є одним з пріоритетів. Про це заявив Президент Володимир Зеленський під час виступу на форумі «Україна 30. Коронавірус: виклики та відповіді».

«Перший – це вакцинація, її дорожня карта. Ця карта розроблена для забезпечення належного й рівного доступу до вакцини для всіх мешканців України. Її головним завданням є охоплення щонайменше половини населення України протягом 21-го та початку 22-го року», – сказав Глава держави.

Президент наголосив, що зовсім недавно забезпечення України достатньою кількістю доз якісної вакцини від провідних міжнародних виробників було головним завданням. Однак нині питання практично вирішене.

«Ми домовилися про поставку в Україну вакцин від компаній Pfizer, Sinovak, AstraZeneca та Novavaх. Перший етап вакцинації почнеться вже цього місяця, вакцину отримають наші медики, військові та нацгвардійці», – констатував Володимир Зеленський.

Однак, зауважив Глава держави, вирішивши питання постачання вакцини в Україну, влада зіткнулася з новою проблемою – недовірою до щеплень та відмовою від вакцинації чималої частини населення.

«Це – нове, але, я вважаю, дуже серйозне сучасне питання, яке всім нам належить вирішити. Я готовий на особистому прикладі, як і більшість світових лідерів, показати людям, що вакцинація – важлива, вона безпечна, вона потрібна», – резюмував Глава держави.

Президент Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн у своєму відеозверненні до учасників форуму повідомила, що завдяки ініціативі COVAX лікарі та медперсонал України одержать перші вакцини вже цього місяця.

«Ще мільйони доз вакцини надійдуть в Україну до літа», – сказала вона.

Президент Єврокомісії зазначила, що Європейський Союз є найбільшим донором ініціативи COVAX, і повідомила, що попросила інших членів ЄС пожертвувати частину їхніх вакцин Україні.

«Усі вакцини з ЄС гарантовано безпечні та дієві. Їх було ретельно перевірено незалежним Європейським агентством з лікарських засобів. ЄС – на боці України, як і був завжди, зокрема у важкі моменти вашої новітньої історії. Тому що всі ми – одна європейська родина», – запевнила Урсула фон дер Ляєн.

 

Джерело: Вінницька ОДА


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь