A A A K K K
для людей із порушенням зору
Тростянецька селищна територіальна громада
Вінницька область, Гайсинський район

7 квітня - Всесвітній день здоров'я

Дата: 07.04.2021 11:38
Кількість переглядів: 544

Фото без опису

З історії Всесвітнього дня здоров’я

У 1945 році на Конференції з охорони здоров’я у Сан-Франциско було ухвалено рішення щодо створення міжнародної організації, яка б опікувалася цими питаннями. У 1946 році Міжнародна конференція охорони здоров'я, яка проходила у Нью-Йорку, схвалила Статут Всесвітньої організації охорони здоров'я (ВООЗ). День набуття чинності Статуту ВООЗ - 7 квітня 1948 року - вважають днем заснування цієї організації і щорічно відзначають як Всесвітній день здоров'я.

Всесвітня організація охорони здоров'я була створена на підставі принципу, згідно з яким передбачається, що всі люди повинні мати можливість для реалізації свого права на володіння найвищим досяжним рівнем    здоров' я.

Уперше Всесвітній день здоров'я було відзначено 7 квітня 1950 року. Відтоді заходи, які проводяться щороку в цей день, дозволяють ще раз нагадати всім і кожному, що здоров’я – це безцінний скарб.

Щороку День здоров’я присвячується найбільш актуальній темі: активність життя, медична допомога людям, постраждалим в результаті надзвичайних ситуацій, безпека харчових продуктів, захист ліків для майбутнього покління та ін. Нинішній рік, оголошений Міжнародним роком працівників сестрінських і акушерських служб.  

Всесвітній день здоров'я акцентує увагу на медичних проблемах, які стають предметом обговорення лікарів усього світу.

Нині увесь світ та Україна опинилися перед черговим серйозним викликом - пандемією коронавірусу COVID-19. Тому зусилля всіх нині спрямовані на подолання цієї проблеми.

Пропонуємо онлайн-ресурси, котрі надають правдиву та оперативну інформацію про ситуацію, пов'язану з розповсюдженням коронавірусної інфекції COVID-19.

04.jpg

ВООЗ — Всесвітня організація охорони здоров'я — спеціалізована установа Організації Об'єднаних націй, яка опікується проблемами охорони здоров' я у світі. Штаб квартира розташована у Женеві. Надає повну інформацію про ситуацію щодо пандемії COVID-19. Створена сторінка Коронавірусна хвороба 2019 — постійне оновлення інформації про коронавірусну інфекцію. Відповіді на питання, пов'язані з хворобою. Медіа-ресурси та прес-бріфінги. Статистика. Поради для громадськості. Опубліковані стандартні Рекомендації для населення у зв'язку з розповсюдженням коронавірусної інфекції COVID-19

Україна член ВООЗ з 1948 року. Поновила своє членство у 1992 році одночасно з відновленням державної незалежності. Співробітництво України із Всесвітньою організацією охорони здоров'я — одна з важливих складових її міжнародного співробітництва з метою забезпечення конституційного права кожного громадянина України на охорону здоров'я, медичну допомогу та медичне страхування (стаття 49 Конституції України).

Кабінет Міністрів України опублікував на своїй сторінці інформацію «Що треба знати про новий коронавірус?».  Тут - відповіді на основні запитання про COVID-19 – захворювання, викликане новим коронавірусом : статистика, що постійно оновлюється; які обмеження запроваджено через коронавірус; як передається захворювання; хто входить до групи ризику; як себе захистити від вірусних інфекцій; інші актуальні новини.

05.jpg

МОЗ України  
Міністерство охорони здоров'я України - є головним органом у системі центральних органів виконавчої влади, що забезпечує формування та реалізує державну політику у сфері охорони здоров'я. У розділі Новин надано оперативну інформацію про поширення коронавірусної інфекції COVID-19.

Сторінка COVID-19 
Що потрібно знати про коронавірус — корисна інформація; рекламні ролики; плакати на допомогу у подоланні поширенню коронавірусу COVID-19; Інформаційна довідка щодо Державних стандартів України, які регулюють вимоги до засобів індивідуального захисту. Телефони гарячої лінії.

08.jpg

Національна служба здоров'я України — НСЗУ  
Єдиний веб-портал органів виконавчої влади України, де представлена детальна інформація про коронавірус COVID-19, новини та остання інформація.

06.jpg

Центр громадського здоров'я МОЗ України — заклад охорони здоров'я, що відповідає за збереження і зміцнення здоров'я населення, соціально-гігієнічний моніторинг захворювань, епідеміологічний нагляд і біологічну безпеку, групову та популяційну профілактику захворюваності, боротьбу з епідеміями та стратегічне управління у сфері громадського здоров'я. COVID-19  — вся інформація про коронавірус, телефон гарячої лінії, нормативна база та інші матеріали. У розділі Новини та публікації можна ознайомитися з останніми подіями та новинами. У розділі Дистанційне навчання до вашої уваги - онлайн-курси.

Всесвітній день здоров'я – це ще один привід звернути увагу на тему здоров'я та нагадати всім про важливість піклування про нього. Всесвітній день здоров'я - це підказка та заклик підтримувати активний спосіб життя, щоб залишатися здоровим і запобігати хворобам.

Український народ з глибокої давнини цінує здоров'я як найвагомішу перлину життя і наші предки до свого здоров'я ставилися значно уважніше, ніж ми. Про це свідчать різноманітні прислів'я і приказки: «Без здоров'я немає багатства», «Нема щастя без здоров'я». Здоров'я бажають при зустрічі і прощання, у взаємних привітаннях. 

Будьте здорові і піклуйтеся про своє здоров'я та здоров'я своїх близьких щодня, адже це запорука щасливого життя. Будьте відповідальними.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь