A A A K K K
для людей із порушенням зору
Тростянецька селищна територіальна громада
Вінницька область, Гайсинський район

Очільниця громади Людмила Червонецька здійснила робочий візит в Скибинці, Тростянчик, Демидівку

Дата: 23.06.2021 00:26
Кількість переглядів: 1720

Фото без опису

Впорядкування громадських криниць - одне з ключових проблемних питань, яке озвучили жителі села Скибинці не так давно на виїзному прийомі Тростянецькому селищному голові. Через кам’янисту місцевість більшість зі 139-ти жителів населеного пункту мають труднощі із копанням та встановленням криниці на особистій ділянці, справжнім рятунком є саме громадські.


22 червня селищний голова Людмила Червонецька в рамках робочого візиту, разом з директором Тростянецької селищної комунальної установи з благоустрою Дмитром Пріщенком та старостою Глибочанського старостинського округу Валентиною Горбань оглянули стан криниць громадського користування й визначились з обсягом ремонтних робіт. Так колодязь по вулиці О.Черепахи, який урочисто відкривали десять років тому, який крім прямого призначення був місцем зустрічі односельців, що могли жваво обговорювати останні новини тепер, на жаль має менш привабливий вигляд, а його елементи зносилися. З подібними проблемами і криниця по вулиці Смовзюка. Завдяки Тростянецькій селищній раді уже закуплені та частково доставлені матеріали для ремонту, підрядники приступають до виконання робіт.

Також чекає на оновлення встановлена у 80-х роках зупинка, що знаходиться в центрі села. Частково надало допомогу місцеве сільськогосподарське підприємство ТОВ «ТАС АГРО ПІВДЕНЬ», у вигляді щебеню та відсіву для виконання ремонтних робіт.

Поспілкувавшись з людьми, стало зрозуміло, що їх турбує і відсутність терміналу для здійснення платежів безпосередньо у селі. Але завдяки сприянню Людмили Іванівни власник місцевого магазину Олексій Цвігун попередньо дав згоду на його встановлення.


Не оминули посадовці і питання доріг. У зв’язку із затяжними опадами та нерівністю поверхні, ділянку дороги на виїзді із села Скибинці у напрямку села Глибочок замулило. Після обстеження, прийнято рішення найближчим часом здійснити роботи по грейдеруванню.


Поки 92 учні Тростянчицького ЗЗСО І-ІІІ ст. завершивши 2020-2021 навчальний рік відпочивають на літніх канікулах, педагоги, технічний персонал, батьки не сидять на місці і виконують плановий (косметичний ремонт) у закладі.


Завітавши до навчального закладу учасники робочої групи разом із директором та старостою с.Тростянчик оглянули приміщення й обговорили проблеми, звернуто увагу на необхідність облаштування прилеглої до школи територію.


Не менш насиченою була поїздка до села Демидівка. Нині тут після рясних дощів поновили роботи з благоустрою: приводять до ладу численні квіткові композиції мальовничого парку й прилеглих до комунальних установ територій, скошують траву, технічно обслуговують фонтан і т.д. Кипить робота і у сільському музеї, але не простому музеї, а такому, що схожий на українське давнє житло, і він ось-ось відкриє двері для відвідувачів. А ще поруч приміщення для чаювання, швейна майстерня, шкільний кабінет радянських часів, де, мабуть багатьом усе буде нагадувати роки навчання.


У місцевій теплиці уже дозріває врожай огірків та помідор. А біля неї зростають багато сортів квітів. Ноу хау демидівчан стала висадка мальви мавританської, яка має багато лікарських властивостей.

Розробляється проектно-кошторисна документація по об'єкту "Реконструкція Демидівського сільського Будинку культури".



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь