A A A K K K
для людей із порушенням зору
Тростянецька селищна територіальна громада
Вінницька область, Гайсинський район

Представники Тростянецької громади взяли участь в науково-виробничому семінарі

Дата: 16.07.2021 11:24
Кількість переглядів: 491

15 липня, за ініціативи Вінницької обласної адміністрації на базі підприємства ДП ДГ «Олександрівське» с.Олександрівка відбувся науково-виробничий семінар на тему: "Підготовка та проведення жнив – 2021 на Вінниччині". 

Не випадково, саме це успішне дослідне господарство  стало місцем  проведення заходу: тільки цьогоріч для потреб ДП ДГ «Олександрівське» було закуплено 10 одиниць новітньої сільгосптехніки, адже  тут обробляють  понад 3528 га землі, вирощуючи озимі та ярі культури на зерно, технічні і кормові культури.


Утримує ДП «Олександрівське» і чимале поголів’я ВРХ (1314 голів)  та свиней (280 голів), тож робочі місця із гідною заробітною платою тут мають більш як 200 осіб. До слова, за останні десять років населення громади не зменшилось, та й молодь охоче залишається у рідному селі.


Також підприємство допомагає у розвитку населених пунктів, на яких розташовані його потужності.


В семінарі взяли участь: Голова облдержадміністрації Сергій Борзов, заступник Голови ОДА Сергій Здітовецький, директор Департаменту міжнародного співробітництва та регіонального розвитку облдержадміністрації  Володимир Мережко, директор Інституту кормів та сільського господарства Поділля НААН Олександр Корнійчук,  заступник  з наукової роботи з питань селекції та інноваційної діяльності Інституту землеробства НААН Олена Костенко, начальник Головного управління державної служби України з надзвичайних ситуацій у Вінницькій області Руслан Шевчук, голова Гайсинської РДА Людмила Головашич, а також представники управління Держпраці у Вінницькій області та Головного управління Держпродспоживслужби у Вінницькій області. Участь у роботі наради також взяли заступники голів районних державних адміністрацій, відповідальні з питань АПК та керівники сільськогосподарських підприємств, представники нашої територіальної громади: селищний голова Людмила Червонецька, заступник селищного голови з питань діяльності виконавчих органів Володимир Маснюк, староста села Олександрівка, села Демківка, селища Демківське Антоніна Глива, головний спеціаліст відділу  містобудування, архітектури, житлово-комунального  господарства та земельних ресурсів Тростянецької селищної ради Олексій Гринюк.

На семінарі був представлений вітчизняний потенціал аграрної науки: нові сорти зернових культур ранньої групи, технології заготівлі кормів для сільськогосподарських тварин. 

Серед основних питань, що обговорювалися на семінарі:

- формування площ основних сільськогосподарських культур під урожай 2021 року, початок жнивної кампанії;

- нові напрацювання інституту землеробства НААН України в сучасних умовах;
- основні напрямки діяльності та розвитку підприємства ДП ДГ «Олександрівське»;
- собливості збирання зернових колосових культур та підготовки грунту під посів озимих в умовах 2021 року;
- дотримання вимог пожежної безпеки під час проведення збиральних робіт в умовах 2021 року. 

Практичну частину семінару присутніх запросили провести на експериментальних ділянках, де вирощують більш як 20 сортів пшениці вітчизняної селекції та оглянути парк сільськогосподарської техніки господарства.

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь