Тростянецька селищна територіальна громада
Вінницька область, Гайсинський район

11 вересня - День фізичної культури і спорту

Дата: 11.09.2021 06:14
Кількість переглядів: 313

Фото без опису

Свято День фізичної культури і спорту в Україні відзначається в другу суботу вересня. Офіційно засновано в 1994 році. Це свято здорового способу життя і радості, що виникає при використанні корисної фізичної діяльності.

Європейські види спорту, такі як футбол і боротьба почали поширюватися в Україні з кінця XIX ст. Всій Європі було відоме ім’я українського борця греко-римського стилю Івана Піддубного.

Легендами українського спорту є стрибун Сергій Бубка (35 світових рекордів), футболісти Олег Блохін та Ігор Бєланов, відзначені «золотим м’ячем" як найкращі футболісти Європи.

Боксерів Володимира і Віталія Кличків, плавчиню Яну Клочкову, гімнастику Ганну Безсонову, легкоатлетку Жанну Пінтусевич, тенісиста Андрія Медведєва, футболіста Андрія Шевченка та багатьох інших знають далеко за межами України.

Визнана в світі і українська школа художньої гімнастики. Зірками цього виду спорту свого часу були Ірина Дерюгіна і Лариса Латиніна, яка завоювала 18 олімпійських медалей (9 золотих, 5 срібних та 4 бронзові) - це найбільше досягнення в історії олімпіад.

Сьогодні на спортивному небосхилі України сяють нові зірки: Жан Беленюк, Ольга Харлан, Еліна Світоліна, Василь Ломаченко, Олександр Усик, Дар’я Білодід, Максим Кріпак, Єлизавета Мерешко, Сергій Ємельянов, Андрій Трусов, Оксана Ботурчук та ін.

Свято фізичної культури і спорту відзначається в Україні повсюду. Це і День тренера, і День спорту, і урочиста дата для всіх, хто цінує і шанує заняття спортом, одночасно.

День фізкультури та спорту — справжнє свято краси та грації. Якщо Ви професійний спортсмен або просто любитель, якщо Ви хоч раз бували на пробіжці (не обіцяли собі з понеділка почати, а реально бували), якщо хоч раз тримали в руках штангу або хоч би шахи, якщо знаєте, що таке кріпатура, якщо у Вас є абонемент в тренажерний зал, якщо можете піднятися по сходах без задишки... Словом, якщо відчуваєте себе спортсменом, значить, це Ваш день!

Любіть спорт, бігайте, стрибайте, забивайте голи, рухайтеся! До речі, День фізкультури і спорту — непоганий привід вийти на пробіжку або записатися на плавання!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних