Тростянецька селищна територіальна громада
Вінницька область, Гайсинський район

Протокол № 17 позачергового засідання обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій

Дата: 22.09.2021 15:40
Кількість переглядів: 876

Фото без опису

П Р О Т О К О Л    № 17

позачергового засідання обласної комісії з питань

техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій

 

         22 вересня 2021 року                                                        м. Вінниця

 

 

Головував: Голова обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, Голова обласної державної адміністрації Сергій БОРЗОВ.

Присутні: члени обласної комісії з питань ТЕБ та НС (за списком),

 

 

І. Щодо встановлення “жовтого” рівня епідемічної небезпеки поширення COVID-19 на території України

 

СЛУХАЛИ: заступника Голови обласної державної адміністрації Сергія Здітовецького.

 

Враховуючи віднесення усієї території України з 23 вересня 2021 року до зони «ЖОВТОГО» рівня епідемічної небезпеки, на виконання постанови Кабінету Міністрів України від 09 грудня 2020 року № 1236 “Про встановлення карантину та запровадження обмежувальних протиепідемічних заходів з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2” (із змінами) та протокольного рішення Державної комісії з питань техногенно-екологічної небезпеки та надзвичайних ситуацій від 21 вересня 2021 року № 35, враховуючи вимоги протокольного рішення засідання обласного Штабу  з ліквідації наслідків надзвичайної ситуації на території Вінницької області від 20 вересня 2021 року № 8, за результатами доповіді та з урахуванням обговорень,

Комісія вирішила:  

1. Взяти до відома, що на  території усіх регіонів України
з 00 год 00 хвилин 23 вересня 2021 року встановлюється «ЖОВТИЙ» рівень епідемічної небезпеки поширення COVID-19 та у відповідності до пункту 23 постанови Кабінету Міністрів України від 09 грудня 2020 року № 1236 «Про встановлення карантину та запровадження обмежувальних протиепідемічних заходів з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2» (із змінами) застосовуються усі обмежувальні протиепідемічні заходи, передбачені для «ЖОВТОГО» рівня епідемічної небезпеки.

2. Головам Вінницької, Гайсинської, Жмеринської, Мог.-Подільської, Тульчинської та Хмільницької районних державних адміністрацій, міським, селищним, сільськім головам вжити заходів щодо забезпечення дотримання відповідних обмежувальних протиепідемічних заходів, передбачених для відповідного рівня епідемічної небезпеки поширення COVID-19.

3. Головам Вінницької, Гайсинської, Жмеринської, Мог.-Подільської, Тульчинської та Хмільницької районних державних адміністрацій, міським, селищним, сільськім головам, Департаментам охорони здоров’я та реабілітації (Задорожна О.І.), гуманітарної політики обласної державної адміністрації (Мельник О.В.) спільно із Головним управлінням Національної поліції у Вінницькій області (Іщенко І.В.) та Головним управлінням Держпродспоживслужби у Вінницькій області (Сидорук Г.П.) вжити заходів до:

залучення до процесу вакцинації, у тому числі, вчителів та працівників закладів освіти існуючих пунктів щеплень в закладах освіти;

організації вакцинації, у тому числі вчителів та працівників закладів освіти, за допомогою виїзних мобільних вакцинальних сесій у разі відсутності в закладах освіти постійних пунктів щеплень;

інформування та проактивного запрошення до вакцинації вчителів та працівників закладів освіти до існуючих пунктів щеплень в закладах освіти та під час роботи виїзних мобільних вакцинальних сесій.

4. Головному управлінню Національної поліції у Вінницькій області (Іщенко І.В.) спільно з Головним управлінням Держпродспоживслужби у Вінницькій області (Сидорук Г.П.), Подільським міжрегіональним управлінням Укртрансбезпеки (Грибан М.М.) забезпечити, в межах компетенції, проведення перевірок  дотримання санітарного законодавства, протиепідемічних заходів під час карантину в громадському транспорті, закладах громадського харчування, розважальних закладах області, які передбачені для «ЖОВТОГО» рівня епідемічної небезпеки.

5. Головному управлінню Держпродспоживслужби у Вінницькій області (Сидорук Г.П.) посилити  контроль за  дотриманням протиепідемічних заходів на об’єктах торгівлі (агропродовольчих та промислових ринках),  навчальних закладів області всіх рівнів.

6. Керівникам підприємств, установ та організацій області, суб’єктам господарювання забезпечити безумовне виконання протиепідемічних вимог на підвідомчих об’єктах у відповідності до пункту 23 постанови Кабінету Міністрів України від 09 грудня 2020 року  № 1236 «Про встановлення карантину та запровадження обмежувальних протиепідемічних заходів з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2» (із змінами), які передбачені для “ЖОВТОГО” рівня епідемічної небезпеки.

7. Контроль за виконанням рішення з І-го питання покласти на заступника Голови обласної державної адміністрації Сергія ЗДІТОВЕЦЬКОГО.

 

 

ІІ. Про стан захворюваності гострими кишковими інфекціями на території Вінницької області та шляхи її стабілізації

 

СЛУХАЛИ: першого заступника начальника Головного управління Держпродспоживслужби у Вінницькій області Олександра Сорочана.

 

Заслухавши та обговоривши доповідь першого заступника начальника Головного управління Держпродспоживслужби у Вінницькій області Олександра Сорочана, комісія відмічає, що впродовж поточного року на території держави зросла захворюваність кишковими інфекціями. Так, в 2021 році в Україні зареєстровано 59 спалахів гострих кишкових інфекційних захворювань, внаслідок яких постраждала 691 особа, в тому числі 495 дітей (71,6%), за аналогічний період 2020 року  - 40 спалахів з загальною кількістю захворілих 326 осіб, питома вага дитячого населення в структурі захворілих становить 51,5% (168 дітей). Переважна більшість спалахів пов’язана з діяльністю закладів освіти, закладів оздоровлення та відпочинку і закладів громадського харчування.

Залишається нестабільною санепідситуація і на території Вінницької області. Так, впродовж поточного року на території Вінницької області зареєстровані 2 спалахи сальмонельозу, пов’язані з діяльністю закладів громадського харчування, з загальною кількістю постраждалих 25 осіб, при цьому питома вага дітей становить 23,5%.  В 2020 році зареєстрований один спалах, пов'язаний з діяльністю кулінарного цеху супермаркету, постраждало 5 дорослих осіб.

Враховуючи викладене, з метою недопущення подальшого погіршення епідемічної ситуації на території Вінницької області, керуючись законами України «Про захист населення від інфекційних хвороб», «Про забезпечення  санітарного та епідемічного благополуччя населення», «Про основні вимоги до безпечності та якості харчових продуктів», «Про освіту», «Про місцеві державні адміністрації» за результатами доповідей та обговорень,                                                                                                      

Комісія вирішила:  

 

1. Вважати санітарно-епідемічну ситуацію в області нестабільною, а стан виконання заходів по забезпеченню санітарно-епідемічного благополуччя таким, що потребує покращення.

 

2. Головам районних державних адміністрацій, міським, селищним, сільським головам розглянути на засіданнях місцевих комісій з питань ТЕБ та НС питання забезпечення санепідблагополуччя на відповідних адміністративних територіях території району з прийняттям відповідного рішення.

 

Термін виконання: вересень - жовтень 2021 року

 

3. Міським, селищним, сільським головам вжити заходів щодо забезпечення  населення питною водою гарантованої якості, забезпечити утримання водогонів та громадських криниць в належному санітарно-технічному стані, в разі необхідності організувати та провести очищення, ревізію та дезінфекцію систем водопостачання та криниць загального користування.

 

Термін виконання: протягом 2021 року

 

4. Головному управлінню Національної поліції у Вінницькій області (Іщенко І.В.) спільно з місцевими органами влади, органами місцевого самоврядування та причетними службами організувати проведення дієвих заходів, направлених на ліквідацію стихійної торгівлі харчовими продуктами.

 

Термін виконання: невідкладно

 

5. Департаменту гуманітарної політики облдержадміністрації
(Мельник О.В.) спільно з Департаментом охорони здоров’я та реабілітації облдержадміністрації (Задорожня О.І.)
забезпечити належний санітарно-технічний стан закладів освіти, відповідні умови харчування та медичного забезпечення учасників освітнього процесу, ефективне здійснення заходів щодо профілактики інфекційних захворювань і харчових отруєнь.

 

 Термін виконання: постійно.

 

6. Головному управлінню Національної поліції у Вінницькій області (Іщенко І.В.), Департаменту гуманітарної політики облдержадміністрації (Мельник О.В.), Департаменту міжнародного співробітництва та регіонального розвитку облдержадміністрації (Мережко В.М.), Головному управлінню Держпродспоживслужби у Вінницькій області (Сидорук Г.П.) затвердити план комісійних перевірок об’єктів підвищеного епідемічного ризику.

 

Термін виконання: до 27 вересня 2021 року.

7. Головному управлінню Держпродспоживслужби у Вінницькій області (Сидорук Г.П.):

7.1. Забезпечити відповідний ветеринарно-санітарний і санітарно-епідеміологічний нагляд та виконання заходів по запобіганню харчових отруєнь та гострих кишкових інфекцій на підконтрольних об’єктах.

 

Термін виконання: постійно.

 

7.2. Спільно з причетними службами і відомствами прийняти участь в комісійних перевірках об’єктів підвищеного епідемічного ризику (в т.ч, закладів освіти, закладів громадського харчування).

                                                                    

Термін виконання: згідно графіку.

 

8. Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації (Василюк С.М.) забезпечити проведення інформаційно-просвітницької роботи серед населення з питань профілактики інфекційних захворювань.

                                                                         Термін виконання: постійно.

 

9.  Вищевказаним виконавцям про виконання рішення з І-го питання проінформувати секретаріат обласної комісії з питань ТЕБ та НС (e-mail: dep.civilzahist.vin@gmail.com).

 

 Термін виконання: до 31 грудня 2021 року.

 

10. Контроль за виконанням рішення з ІІ-го питання покласти на першу заступницю Голови обласної державної адміністрації Наталю ЗАБОЛОТНУ.

 

 

ІІІ. Про затвердження Плану організаційних і практичних заходів направлених на забезпечення техногенної та природної безпеки в осінньо-зимовий період 2021-2022 років

 

СЛУХАЛИ: директора Департаменту з питань оборонної роботи, цивільного захисту та взаємодії з правоохоронними органами облдержадміністрації Сергія ВОВЧЕНКА.

З метою координації дій місцевих органів виконавчої влади та органів місцевого самоврядування щодо попередження надзвичайних ситуацій в осінньо-зимовий період 2021-2022 років, забезпечення контролю за здійсненням заходів щодо захисту населення і територій від надзвичайних ситуацій техногенного та природного характеру та за результатами доповідей та обговорень,

Комісія вирішила:  

 

1. Затвердити План організаційних і практичних заходів направлених на забезпечення техногенної та природної безпеки в осінньо-зимовий період 2021-2022 років (додається).

 

2. Головам районних державних адміністрацій, міським, селищним, сільським головам організувати виконання заходів вищезазначеного Плану та проінформувати Департамент з питань оборонної роботи, цивільного захисту та взаємодії з правоохоронними органами обласної державної адміністрації про його виконання.

Термін виконання: до 01 листопада 2021 року.

 

 

3. Контроль за виконанням рішення з ІІІ-го питання покласти на Департамент з питань оборонної роботи, цивільного захисту та взаємодії з правоохоронними органами обласної державної адміністрації Сергія ВОВЧЕНКО.

 

 

 

Голова комісії –

Голова обласної державної

           адміністрації                                                                       Сергій  БОРЗОВ

 

 

Заступник Голови

обласної державної адміністрації                                     Сергій ЗДІТОВЕЦЬКИЙ

 

 

Заступник голови комісії,

директор Департаменту з питань

оборонної роботи, цивільного захисту та

взаємодії з правоохоронними органами

обласної державної адміністрації                                                Сергій ВОВЧЕНКО

 

 

Секретар комісії                                                                  Глєб БУРКОВСЬКИЙ

 

ЗАТВЕРДЖЕНО                              

рішення обласної комісії з

питань ТЕБ та НС

(протокол від 22 вересня 2021 року, № 17)

 

 

 

ПЛАН

організаційних і практичних заходів направлених на забезпечення техногенної та природної безпеки

в осінньо-зимовий період 2021-2022 років

 

Основні завдання плану:

координація дій місцевих органів виконавчої влади та органів місцевого самоврядування щодо попередження надзвичайних ситуацій в осінньо-зимовий період 2021-2022 років;

забезпечення контролю за здійсненням заходів щодо захисту населення і територій від надзвичайних ситуацій техногенного та природного характеру.

 

 

 

№ з/п

Заходи  

Виконавці

Терміни виконання

  1.  

Провести засідання комісій з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій усіх рівнів щодо підготовки органів виконавчої влади та органів місцевого самоврядування щодо попередження надзвичайних ситуацій в осінньо-зимовий період 2021-2022 років.

Районні державні адміністрації, виконавчі комітети сільських, селищних, міських рад.

До

01.10.2021 року

  1.  

Уточнити з територіальними підрозділами Головного управлінням ДСНС України в Вінницькій області плани спільних дій, спрямованих на локалізацію можливих надзвичайних ситуацій під час ускладнення погодних умов, характерних для осінньо-зимового періоду.

Визначити з відповідними підприємствами і організаціями, незалежно від їх відомчої підпорядкованості та форм власності порядок залучення сил і засобів для проведення рятувальних та інших невідкладних робіт під час несприятливих погодних умов осінньо-зимового періоду 2020-2021 років.

 

Районні державні адміністрації, виконавчі комітети сільських, селищних, міських рад, Головне управління ДСНС України у Вінницькій області.

До

13.10.2021 року

  1.  

Забезпечити готовність до дій спеціалізованих служб цивільного захисту та накопичення матеріальних резервів для запобігання і ліквідації надзвичайних ситуацій і їх наслідків.

Перевірити стан оповіщення керівного складу, працівників про загрозу і виникнення надзвичайних ситуацій техногенного та природного характеру під час несприятливих погодних умов осінньо-зимового періоду 2021-2022 років.

 

Районні державні адміністрації, виконавчі комітети сільських, селищних, міських рад,  Головне управління ДСНС України у Вінницькій області (в межах компетенції)

До

13.10 2021 року

  1.  

Провести штабне тренування з органами управління та силами цивільного захисту територіальної підсистеми єдиної державної системи цивільного захисту щодо дій в складних умовах осінньо-зимового періоду.

 

Департамент з питань оборонної роботи, цивільного захисту та взаємодії з правоохоронними органами облдержадміністрації;

 органи управління цивільного захисту територіальної підсистеми єдиної державної системи цивільного захисту;

 обласні спеціалізовані служби цивільного захисту.

 

12.10.2021 року

  1.  

Забезпечити готовність (перевірити працездатність, визначити порядок забезпечення пальним) та оперативне залучення автономних джерел енергопостачання у випадку відключення від електропостачання найбільш уразливих категорій споживачів (в першу чергу об’єкти соціальної сфери, теплового та водопровідно-каналізаційного господарства).

Районні державні адміністрації, виконавчі комітети сільських, селищних, міських рад спільно з підприємствами житлово-комунальної галузі, Департамент з питань оборонної роботи, цивільного захисту та взаємодії з правоохоронними органами облдержадміністрації.

До

25.10.2021 року

  1.  

Провести перевірку готовності техніки аварійно-рятувального загону спеціального призначення Головного управління ДСНС України в Вінницькій області до проведення  аварійно-рятувальних робіт в осінньо-зимовому періоді 2021-2022 років.

 

Головне управління ДСНС України у Вінницькій області.

До

13.10.2021 року

  1.  

Визначити місця (лікарні, амбулаторії сімейної медицини, фельдшерсько-акушерські пункти, соціальні центри, заклади культури, вокзали) для створення тимчасових цілодобових пунктів обігріву. Адреси пунктів обігріву розмістити у засобах масової інформації та на веб-сайтах органів виконавчої влади, органів місцевого самоврядування та ГУ ДСНС України у Вінницькій області.

 

Районні державні адміністрації, виконавчі комітети сільських, селищних, міських рад,  Головне управління ДСНС України у Вінницькій області.

До

21.10.2021 року

  1.  

Визначити та забезпечити утримання в постійній готовності дорожньої і спеціальної інженерної техніки, резервних джерел електропостачання, обладнання та інвентарю до дій в умовах сильних морозів, снігопадів, налипання снігу, снігових заметів, хуртовин, ожеледиці та масового утворення бурульок на дахах будівель.

 

Управління дорожнього господарства облдержадміністрації, виконавчі комітети сільських, селищних, міських рад, КП "Вінницяоблводоканал", АТ "Вінницягаз", АТ "Вінницяобленерго", ДП "Служба місцевих  автомобільних доріг у Вінницькій області".

Протягом осінньо-зимового періоду

(з 01.11.2021

по 31.03.2022 року)

  1.  

Забезпечити безпеку руху транспортних засобів автошляхами області у разі снігопадів, налипання снігу, снігових заметів, хуртовин, ожеледиці.

В разі необхідності забезпечити повне або часткове обмеження руху на ділянках автомобільних доріг, де створюються небезпечні умови руху. Визначити місця, тимчасові стоянки, для перечікування негоди у випадку вимушеного повного або часткового руху.

Управління дорожнього господарства облдержадміністрації; Служба автомобільних доріг у Вінницькій області, ДП "Служба місцевих  автомобільних доріг у Вінницькій області", Головне управління Національної поліції у Вінницькій області, виконавчі комітети сільських, селищних, міських рад.

 

 

Протягом осінньо-зимового періоду

(з 01.11.2021

по 31.03.2022 року)

  1.  

Надавати органам виконавчої влади та органам місцевого самоврядування  об’єктивний аналіз льодової обстановки на водоймищах області в зимовий період та доводити його до населення через засоби масової інформації та на відповідних  веб-сайтах.

Вінницький  обласний центр з гідрометеорології, Департамент інфор-маційної діяльності та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації, Департамент з питань оборонної робо-ти, цивільного захисту та взаємодії з правоохоронними органами облдержадміністрації

Протягом  осінньо-зимового періоду

(з 01.11.2021

по 31.03.2022 року)

  1.  

Організувати розробку, створення та трансляцію тематичних телепрограм, направлених на запобігання травмування і загибелі людей під час виникнення надзвичайних ситуацій різного характеру протягом осінньо-зимового періоду 2021-2022 років.

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації, Головне управління ДСНС України у Вінницькій області

Щомісячно

(з 01.11.2021

по 31.03.2022 року)

  1.  

Передбачити встановлення носіїв зовнішньої соціальної реклами, направленої на запобігання травмування та загибелі людей під час виникнення надзвичайних ситуацій різного виду під час  осінньо-зимового періоду 2021-2022 років.

 

 

 

 

Районні державні адміністрації, виконавчі комітети сільських, селищних, міських рад, Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації.

Протягом  осінньо-зимо-вого періоду

(з 01.11.2021

по 31.03.2022 року)

  1.  

Провести перевірку готовності до використання за призначенням системи оповіщення усіх рівнів та забезпечити їх постійну технічну готовність до застосування.

Департамент з питань оборонної роботи, цивільного захисту та взаємодії з правоохоронними органами облдержадміністрації,  виконавчі комітети сільських, селищних, міських рад.

До

13.10.2021 року

 

Директор Департаменту з питань оборонної роботи,

цивільного захисту та взаємодії з правоохоронними органами

облдержадміністрації                                                                                                                                 Сергій ВОВЧЕНКО


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних