A A A K K K
для людей із порушенням зору
Тростянецька селищна територіальна громада
Вінницька область, Гайсинський район

17 листопада Міжнародний день студента

Дата: 17.11.2021 09:12
Кількість переглядів: 250

Фото без опису

Листопад – це останній місяць осені. На вулиці рано темніє, стає холодніше. Для студентів, як відомо, це місяць, коли 17 числа святкується Міжнародний день студента.

Україна, як і весь світ, відзначає Міжнародний день студента 17 листопада. Дату було встановлено в 1946 році в Празі на Всесвітньому конгресі студентів у пам'ять про чеських студентів-патріотів.

Насправді таке довгоочікуване і веселе молодіжне свято як День студента має зовсім не оптимістичну історію. Він був заснований в пам'ять про криваву трагедію, яка сталася в 1939 році в окупованій німцями Празі.

На сьогодні Міжнародний день студентів є символічним днем об'єднання учнів усіх факультетів і навчальних закладів з метою зміцнення ролі студентства в громадському та політичному житті своєї країни.

Офіційна дата свята українських студентів, що збігається з міжнародною, була встановлена Указом Президента в 1999 році. З того часу учні вищих навчальних закладів, технікумів, коледжів та училищ відзначають відразу два "професійних" свята: Міжнародний День студента (17 листопада), а також Тетянин день - на честь покровительки всіх студентів (25 січня). Це зручно, бо один день святкується перед початком сесії, а інший – по закінченні.

Традиції святкування Дня студента в Україні ще не встановились. Для когось День студента – це просто новий день, а для когось – привід зустрітися з друзями і повеселитися, а для декого – день символічного об´єднання, підвищення ролі студентства в суспільному і політичному житті країни.

Студенти — народ винахідливий та завзятий, а студентська пора — найвеселіша в житті. Тільки студент може вивчити за одну ніч те, що люди вивчали століттями, він може не знати розкладу, але точно знає, коли йому «до другої пари».

У День студента всім минулим, теперішнім студентам можна побажати, щоб навчання давалося легко, іспити здавалися з першого разу, хвости закривалися, а невтомний ентузіазм неодмінно привів до улюбленої, престижної та затребуваної професії.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь