A A A K K K
для людей із порушенням зору
Тростянецька селищна територіальна громада
Вінницька область, Гайсинський район

Навчали зупиняти кровотечі, накладати пов’язки у разі травм, надавати допомогу непритомним: проведено заняття з надання домедичної допомоги

Дата: 05.04.2022 08:50
Кількість переглядів: 470

Фото без опису

04 квітня в адмінприміщенні виконавчих органів селищної ради було проведено заняття з надання домедичної допомоги для цивільних осіб в умовах бойових дій. Заняття для керівників структурних підрозділів Тростянецької селищної ради  провели: директор КНП «Тростянецька ЦРЛ» Тимофій Лозінський та директор КНП «Тростянецький ЦПМСД» Микола Шевчук.

На початку заняття Тимофій Лозінський розповів про те, які є зони щодо бойових дій для надання медичної допомоги, як розрізняти та оцінювати стани, у яких людина може потребувати допомоги, які маніпуляції та допомога можуть бути надані в тій чи іншій зоні залежно від рівня безпеки на поточний момент.

Поділ на червону, жовту та зелену зони є умовним, адже бойові дії — це динамічний процес, тож одна зона може швидко змінюватись на іншу. Тому передусім важливо визначити, у якій саме зоні ви перебуваєте, до того як почнете надавати само- чи взаємодопомогу.  Від цього залежить, який основний алгоритм огляду та надання медичної допомоги постраждалому потрібно застосувати. Лікар розповів як зупиняти вузлові кровотечі шляхом тампонування та накладати оклюзійні пов’язки та як правильно здійснити серцево-легеневу реанімацію в умовах обмеженого ресурсу.

Микола Шевчук розповів що робити у разі хімічної атаки або аварії на хімпідприємстві, яку першу допомогу слід надавати у разі отруєння хімікатами.

Першочергово щільно зачинити вікна та двері, вентиляційні отвори, димоходи; заклеїти щілини у вікнах папером чи скотчем; увімкнути телевізор чи радіо для отримання подальших вказівок; попередити близьких про небезпеку та можливу евакуацію; вимкнути побутові прилади та газ.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь