Тростянецька селищна територіальна громада
Вінницька область, Гайсинський район

Відкрито виставку «Великодній розмай»

Дата: 13.04.2022 17:40
Кількість переглядів: 226

Фото без опису

Сьогодні на базі Тростянецького селищного комунального Центру культури та дозвілля відбулось відкриття виставки «Великодній розмай».

         Для поціновувачів народного мистецтва на виставкових стендах представлені яскраві, колоритні експозиції досвідчених та юних майстрів декоративного та образотворчого мистецтва Тростянецької селищної територіальної громади.

«Неймовірно скільки сил, вмінь, навичок, професійності та майстерності вкладено в роботи, які ми бачимо тут сьогодні. Оглядаючи кожну експозицію чи то любительського об’єднання, чи старостинських округів, чи наших дорогих діток – відчувається, що все це зроблено з великою любов’ю», - сказала Людмила Червонецька, Тростянецький селищний голова.  

За традиціями головними символами Великодня прийнято вважати фарбовані яйця  та солодку паску. Яйця вважаються символом життя та родючості, воскресіння та сонця.  Паска – символ райського життя, присутності Бога у житті людей. У великодній кошик на дно кладуть гілочку верби,  зверху накривають рушничком, що означає багатство ниток, сплетених любов’ю і розумом. Також кладуть свічку, яка символізує світло.

 Усі традиції та символи українського народу представлені у виставковому залі, які змушують пишатись нашою країною та нашим талановитим, щирим і єдиним народом.

«Дякую вам за ваш великий талант, за ваш високий патріотизм, за любов до України. Тільки разом, славлячи все, що належить народу України, ми здобудемо перемогу. Бажаю усім не втрачати надію, не загубити цікавість до своєї майстерності. Нехай у нас буде світле, щасливе і гарне майбутнє», - побажала усім присутнім селищний голова.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних