A A A K K K
для людей із порушенням зору
Тростянецька селищна територіальна громада
Вінницька область, Гайсинський район

Шукаємо  патронатного вихователя!

Дата: 16.05.2022 09:35
Кількість переглядів: 198

 

Згідно із статтею  252 Сімейного кодексу України  патронат над дитиною - це тимчасовий догляд, виховання та реабілітація дитини в сім’ї патронатного вихователя на період подолання дитиною, її батьками або іншими законними представниками складних життєвих обставин.

Метою патронату над дитиною є забезпечення захисту прав дитини, яка через складні життєві обставини тимчасово не може проживати разом з батьками/законними представниками, надання їй та її сім’ї послуг, спрямованих на реінтеграцію дитини у сім’ю або надання дитині відповідного статусу для прийняття подальших рішень з урахуванням найкращих інтересів дитини щодо забезпечення її права на виховання в сім’ї або в умовах, максимально наближених до сімейних.

Грошове забезпечення виплачується патронатному вихователю за надану послугу патронату над дитиною. Розмір грошового забезпечення становить п'ять прожиткових мінімумів для працездатних осіб на місяць (станом на 01.01.2022 року розмір прожиткового мінімуму становить 2393 грн х 5=11965 грн на місяць).  

Соціальна допомога виплачується на кожну дитину, влаштовану до сім'ї патронатного вихователя, та використовується патронатним вихователем у повному обсязі для задоволення її потреб.

Розмір соціальної допомоги становить 2,5 прожиткового мінімуму для дітей відповідного віку на місяць, для дітей з інвалідністю - 3,5 прожиткового мінімуму для дітей відповідного віку на місяць. Станом на 01.01.2022 року прожитковий мінімум для дітей віком від 6 до 18 років становить - 2618 грн х 2,5 = 6545 грн на місяць.

Небайдужі мешканці громади, які мають бажання та можливість допомогти дітям, що перебувають  у складних життєвих обставинах, можуть звертатись до служби у справах дітей Тростянецької селищної ради 

за адресою: вул. Соборна, 37, смт Тростянець,

тел. 2-22-73.

 

                                                Служба у справах дітей селищної ради

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь